Членовете на Националния съвет за тристранно сътрудничество не успяха да

...
Членовете на Националния съвет за тристранно сътрудничество не успяха да
Коментари Харесай

Тристранката не се договори за вдигане на заплатите на държавните служители

Членовете на Националния съвет за тристранно съдействие не съумяха да реализират единодушие за смяна в Наредбата за заплатите в държавната администрация, с която да се разшири описът със чиновници , които да получат още тази година нарастване на заплатите до 30%, оповестява БНР. Редица администрации получиха към този момент такова нарастване от 1 август поради пандемията.

Предложението на държавното управление е да има нарастване с до 30 на 100 възнагражденията на чиновници в задграничните ни представителства и в Националния институт за недвижимо културно завещание. От КТ „ Подкрепа “ настояха покачването да важи и за работещите в Агенцията по вписванията, както и за няколко дирекции в Министерството на правораздаването. Вицепрезидентът на синдиката Йоанис Партениотис смята, че сходно отношение би трябвало да има и към чиновници те от системата на Министерство на вътрешните работи:

„ Които в цялостна степен дават отговор на условията за конструкция в директен контакт с други лица “.

Жасмина Иванова от Българската стопанска камара съобщи:

„ Необходимо е да се има поради това, че има администрации, които са доста натоварени - ние взимаме това поради, само че въпреки всичко е належащо да бъде обвързано с обща промяна и оптимизации.

Социалните сътрудници не реализираха на днешното съвещание консенсус и по предлагането на МТСП, обвързвано с промени в заплащането на заетите в областта на даването на обществени услуги, които се финансират от държавния бюджет.

От КНСБ упорстваха също да се усилят заплатите на чиновници те в Български пощи или най-малко на тези, които са ангажирани с раздаването на пенсиите, както и на заетите в обществения патронаж.

Социалните сътрудници разискаха и проект за деяние за осъществяване на Националното съглашение, което беше подписано през юни от синдикатите, работодателите и държавното управление.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР