Членовете на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) гласуваха с огромно мнозинство

...
Членовете на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) гласуваха с огромно мнозинство
Коментари Харесай

ГСДП гласува за преговори за коалиция с Меркел

Членовете на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) гласоподаваха с голямо болшинство да разрешат на партийното управление да стартира договаряния с консерваторите на канцлера Ангела Меркел за сформиране на ново държавно управление, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

На партийния конгрес също по този начин бе избран отново водачът на ГСДП Мартин Шулц с 81,9 % от гласовете, заяви ТАСС. Той бе единствен претендент за поста.

Участващите към 600 делегати отхвърлиха предложение да изключат опцията още веднъж да станат младши сътрудник в коалиция с Меркел за трети път за 12 години, съобщи ДПА.

Решението на партийния конгрес значи, че водачите могат да обсъдят разновидности, включващи нова "широка коалиция ", неофициално съдействие или публично съглашение да се поддържа държавно управление на малцинството.

Въпреки това на конгреса доста делегати се изрекоха пламенно срещу нова коалиция с Меркел, откакто на парламентарните избори през септември ГСДП записва най-слабия си резултат от 1949 година, съобщи ДПА.

Според мнозина този невисок избирателен резултат е бил наказване от гласоподавателите за предходното присъединяване на ГСДП в ръководеща коалиция с Меркел.

Лидерът на ГСДП Мартин Шулц насочи прочувствен апел към конгреса да се отбрани националният интерес и да се укрепи Европа посредством поддържане на договарянията за нова коалиция с Меркел.

"Нужна е мощна ГСДП за мощна Германия и е нужна мощна Германия за мощна Европа ", сподели Шулц. Той уточни, че желае да види промени в ГСДП, само че че обновяването на партията не би трябвало да се слага над ползите на нацията.

След това Шулц изложи съществени детайли от дневния ред за договарянията с Меркел, изброявайки съществени за социалдемократите тематики като битката със общественото неравноправие, промяна на образованието, модернизацията на промишлеността и проблемите на околната среда.

Шулц прикани за преобразяване на Европейския съюз в Съединени европейски щати до 2025 година с обща конституция. "Европа е нашата застраховка живот ", сподели той на делегатите. Страните членки на Европейски Съюз, които откажат да поддържат федерална конституция за всички, ще би трябвало да изоставен съюза, счита Шулц.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР