Членове и симпатизанти на партия Възраждане излязоха на протест пред

...
Членове и симпатизанти на партия Възраждане излязоха на протест пред
Коментари Харесай

Протест пред МВнР заради поругания паметник на Хан Кубрат в Украйна

Членове и симпатизанти на партия " Възраждане " излязоха на митинг пред Външно министерство във връзка похищението над паметника на хан Кубрат в Мала Перешчепина, Украйна. Според протестиращите българската страна не е направила нужното за възобновяване му.

Вандалският акт против паметника беше осъществен на 5 април.

Вчера от ведомството показаха в позиция, че посолството ни в Украйна е в контакт с локалните управляващи още през цялото време на случая и следи възобновяване на паметника, което стартира незабавно. Работи се по разнообразни версии за действието, главната от които е иманярство, показват още от Министерство на външните работи.

Събралите се през днешния ден протестиращи упорстват за реакция от българските дипломати и отговор на въпроса, кой ще възвърне паметника:

" Как 20 години не се сетиха да го разкопаят, тъкмо в този момент иманярите го копаят. Ясно е, че в тази ситуация Украйна се пробва да се измъкне по някакъв метод... Реакцията, която дадоха от Външно министерство беше единствено и единствено да замажат очите на хората. Това беше протоколна реакция, нищо повече от това. Хората, които са в тази постройка, да стартират да пазят повече правата на бесарабските българи, изобщо българите, които са в Украйна и освен ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР