Членката на НАТО Албания, която няма собствени бойни самолети, откри

...
Членката на НАТО Албания, която няма собствени бойни самолети, откри
Коментари Харесай

Албания отваря за НАТО база от времето на комунизма

Членката на НАТО Албания, която няма лични бойни самолети, откри възобновена военновъздушна база от времето на комунизма, с цел да обслужва самолети на НАТО в понеделник на фона на нараснала опасност от Русия, сподели министър председателят Еди Рама,, представен от " Ройтерс ".

НАТО е отделил над 50 милиона евро за военновъздушната база Куцова , с цел да ускори наличието си в района. Въздушното пространство в адриатическата страна Албания, която граничи с Гърция на юг и и с Черна гора на север, е защитавано от Италия и Гърция.

" Това е база, която ще добави още един детайл на сигурност за нашия район на Западните Балкани, за който всички знаем, че е район, заплашен от опасността и неоимпералистичните упоритости на Руската федерация ", сподели Рама по време на откриването.

Два бойни самолета, летящи от военновъздушната база на НАТО Авиано в Итали я, кацнаха в Куцова, с цел да отбележат повторното отваряне на летището.

Въздушната база се намира в дребното градче Куцова, известно в миналото като " Сталин Сити " , когато руските и китайските МиГ-ове бяха в подготвеност за заповеди при положение на война със Запада.

" Днес живеем в друга епоха и за благополучие Албания е от другата страна ", сподели Рама.

Албания, която се причисли към НАТО през 2009 година, също води договаряния с НАТО за създаване на военноморска база в Порто Романо на адриатическото крайбрежие.
 Военновъздушни сили на Германия ще охраняват Прибалтика
Военновъздушни сили на Германия ще охраняват Прибалтика

Засилване на защитата против Кремъл
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР