Членът на националния съвет на БСП и бивш лидер на

...
Членът на националния съвет на БСП и бивш лидер на
Коментари Харесай

Михаил Миков: Войната срещу Станишев беше самоцел на Нинова

Членът на националния съвет на Българска социалистическа партия и някогашен водач на партията Михаил Миков дефинира като " самоцел " на Корнелия Нинова опита Сергей Станишев да бъде изключен от листата на социалистите за европейските избори. Според Миков на последния народен съвет тя уверила членовете на съвета, че Българска социалистическа партия ще остане в Партията на европейските социалисти (ПЕС), чийто водач е точно Станишев.За Миков войната против Станишев и държанието на Нинова - непременно той да не е в листата, са ненужни и не дават добавена стойност на Българска социалистическа партия.

" Страхувам се, че става въпрос за някакви персонални неща. Не мога да намеря сериозните причини (за опитите за изключване на Станишев - б.р.) ", добави той пред Българска национална телевизия, като акцентира, че водачът на ПЕС има над 230 номинации от локалните структури на Българска социалистическа партия, незабавно след лидерката на листата - Елена Йончева, също така е прочут на социалистите в цяла Европа.

Миков описа, че през днешния ден една лява симпатизантка във Велико Търново го попитала тъкмо за това и споделила, че партията е щяла да направи голяма нелепост, в случай че не вкара Станишев в листата.

По думите на Миков афиширани евроскептици в листата на Българска социалистическа партия няма, само че участват " Българска социалистическа партия критици ", визирайки Иво Христов - началник на кабинета на президента, който преди време отправяше рецензии към левицата.

Според някогашния водач на Българска социалистическа партия ръководителят на партията носи отговорност за представянето на евроизборите, защото " най-малко 15 от 17-те претенденти са препоръчани от нея ". След като препоръчаната от нея листа беше пренаредена и Станишев беше включен, Нинова съобщи, че не носи отговорност за резултата на вота.

Като " цялостни нелепости " Миков дефинира спекулациите, че в миналото Корнелия Нинова му е предложила пари, с цел да се откаже от лидерското място на партията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР