Членът на Изпълкома Петър Величков застава пред медиите, за да

...
Членът на Изпълкома Петър Величков застава пред медиите, за да
Коментари Харесай

Петър Величков: Възможно е с Бербатов да поемем управлението на БФС

Членът на Изпълкома Петър Величков застава пред медиите, с цел да разяснява идния Конгрес на БФС.

“Ясно е и е казано, че ние с Бербатов работим в екип. Възможно е в тази настройка да поемем ръководството на БФС, в случай че ни бъда гласувано доверие, несъмнено. Идеята през днешния ден обаче не е да приказваме за това”, съобщи Величков по отношение на това дали би управлявал с един от най-хубавите български футболисти от близкото минало Димитър Бербатов.

“Благодаря за вниманието и интереса. Надявам се да няма разочаровани от вас, че концепцията през днешния ден не е да си приказваме за кандидатури. Смятам, че има много по-важни неща. Бих желал да приказваме за Конгреса, който се чака да се насочи за 25 юни. Такъв конгрес ще има и доста се надявам да бъде извършен и дай Боже всичко да е обикновено.

Октомври 2019-а година, когато оставка подадена президента Михайлов и от нас членовете на Изпълкома. Моето схващане бе такова, че ние групово подаваме оставка за да се организира един нов Конгрес. Основна задача за нас бе да можем да организираме подобен.

Моето е схващане е такова, че упованията са да бъде определено ново управление и да му бъде даден 4-годишен мандат. Духът бе подобен, ние да се оттеглим и да пристигна ново управление. За страдание след последното съвещание аз бях доста изумен. Когато започнахме да преглеждаме документите за Конгреса, ние не говорихме за 4-годишен мандат, а за подобен до 18.02 2022. Това ме наведе на мисълта, че някой би трябвало да излезе и да каже в каква посока вървим.

На този Конгрес, съгласно квалифицираните документи, би трябвало да бъда гласувана оставката на президента и на останалите членове на Изпълкома. Само 5 души обаче бяхме готови с писмени оставки, както и президента Михайлов.

Важно е в каква посока вървим. Клубовете би трябвало да са наясно с това, което се приготвя. Още един път бих желал да употребявам тази конференция, с цел да пропагандирам останалите членове да запазим този дух този, който бе първоначално, когато разбрахме, че президента се отдръпва. Ако някой счита, че е мечтан в ръководството на БФС, това би трябвало да бъде регистрирано. Много се надявам духът да бъде спазен, сътрудниците да проявят мъдрост и морал и да дойдат нови хора или тези от остарялото, които са мечтани.

За да има такава поддръжка и да бъде призната от всички, ние от Изпълкома би трябвало да създадем такива правила, с които тези избори да бъдат допустими за всички. Хората, които желаят да се кандидатират, би трябвало да се афишират публично, задоволително време имаше. Ние да направи една полемика, да изслушаме тези искащи. В нас е ножа и хляба, само че ние желаеме да създадем условия, с цел да може тези избори да бъдат признати”.

На българския футбол не му трябват противодействия или футболисти от предишното, на него му би трябвало обединяване. Интегрална бюлетина, подписана един ден преди конгреса от всички претенденти, в случай че има 551 претендента, 551 бюлетини да бъдат подписани. Това са едни елементи, които може би не са значими на този стадий, само че в случай че имам благосклонност, може да има един добър избор, който не е скришен, няма операции и избор, който ще бъде признат от всички.

Ясна е обстановката в целия свят. Ясно е едно и президента на УЕФА го сподели, в случай че спрем помощта на УЕФА, над 90% от федерациите ще фалират”, съобщи Величков ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР