Член на военния кабинет на Израел изрази съмнение относно стратегията

...
Член на военния кабинет на Израел изрази съмнение относно стратегията
Коментари Харесай

Гади Айзенкот: Илюзия е, че ще върнем заложниците, докато войната продължава

Член на военния кабинет на Израел изрази подозрение по отношение на тактиката на страната за освобождение на заложници, държани от Хамас, като сподели, че единствено преустановяване на огъня може да ги освободи, защото министър председателят отхвърли апелите на Съединените щати да понижат офанзивата си, съобщи Асошиейтед прес.

 

Коментарите на Гади Айзенкот, някогашен шеф на армията, означиха последния знак за противоречие измежду висши израелски чиновници по отношение на посоката на войната против Хамас, която към този момент е в четвъртия си месец.

 

В първите си обществени изказвания за хода на войната Айзенкот сподели, че изказванията, че десетките заложници могат да бъдат освободени посредством средства, разнообразни от преустановяване на огъня, се равняват на разпространение на „ илюзии “ - косвена рецензия към премиера Бенямин Нетаняху, който оглавява петчленния боен кабинет и упорства, че продължаването на войната ще завоюва освобождението им.

 

Изявленията на Айзенкот идват, откакто някои родственици на заложници ускориха митингите си в символ за възходящо отчаяние от забележимата липса на прогрес на държавното управление към договорка за освобождение на останалите пленници.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР