Чий президент е Румен Радев? Не е на България, защото

...
Чий президент е Румен Радев? Не е на България, защото
Коментари Харесай

Чий президент е Румен Радев? Не е на България.

Чий президент е Румен Радев? Не е на България, тъй като работи против българския народен интерес. Той е толкоз държавен глава на България, колкото маршал Петен беше на Вишистка Франция.

С други думи, само че тъкмо това - прямо, само че вежливо, го предизвести и президентът на Украйна Володимир Зеленски предходната седмица. На онази пагубна среща за българския президент, на която той стана за посмешище и на международните медии. Зеленски му сподели, че в случай че България би била в ситуацията на Украйна, и той би защитавал страната си като него. Пропусна единствено да спомене и другата алтернатива - че би я предал като Петен, с цел да стане васал на Хитлер на 40% от територията на страната си, още повече, че маршалът изповядваше близка идеология като тази на фюрера.

Какво не сподели Зеленски на Радев

Не му сподели и най-елементарното, което не питат тук и останалите " миролюбци ". Г-н Радев, като сте за мир, който пада като че ли като дъжд от небето, и сте срещу " ескалацията на спора "  с даването на оръжия на страната жертва, за какво не призовахте нито един път сътрудника си Путин да не праща нови войски и оръжия в Украйна? Защо не го призовахте най-малко да спре да внася дронове от Иран и да бомбардира жилищни блокове в украинските градове? Зеленски му каза само, че в случай че руснаците взривят Запорожката атомна централа, ще пострада цяла Европа, без даже да спомене България от почитание към страховете в страната хазаин.

Зеленски не попита Радев за какво не е призовал нито един път Путин да не праща нови войски и оръжия в УкрайнаСнимка: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS/REUTERS

Г-н висшият ни главнокомандващ не разбира или се прави, че не схваща, че ние и в този момент сме в положение на война с днешния фашистки режим в Кремъл, бидейки част от НАТО - без значение какво даваме или не даваме на страната жертва. Не че от Радев и другите оповестили се за русофили сме чули и една дума на угриженост за безкрайната " кристална нощ "  срещу малцината инакомислещи в Русия, осмелили се даже единствено да нарекат протичащото се отвън формалната терминология " специфична военна интервенция ".

България и Втората международна война

Г-н президентът е не запомнил и най-последната ни военновременна история от Втората международна, когато като съдружници на Хитлер напълно алегорично си воювахме против Съединени американски щати и Англия, а те взеха, че ни бомбардираха. И че на финала, откакто минахме на тяхна страна, не ни признаха за съвоюващи, тъй като по този начин или другояче към този момент бяхме част от Съветската империя. Нима господин президентът чака някаква друга премия за страната ни през днешния ден за профашистко раболепство? Или избира вместо Путин да ни превзема извън, да ни завладее от вътрешната страна, започвайки с " Дондуков "  2?

Да не се заблуждаваме, че член 5-и от контракта на НАТО, съгласно който поради всяка нападната страна членка целият съюз е в положение на война с агресора, ни пази автоматизирано, до момента в който добродушно ние добродушно си поливаме доматите. През 1939 Англия и Франция оповестиха война на Германия, откакто Хитлер нахлу в Полша, само че на процедура не направиха нищо, с цел да ѝ оказват помощ. И в този момент съдружниците от НАТО могат да разгласят солидарна война на Русия в поддръжка на вероятно нападната България, само че не са длъжни безусловно да ни пращат войски, може и единствено муниции, каски и лекарства, тъй като сами не желаеме да се пазиме, ще роним дипломатически апели за " деескалация ". Понеже авансово сме капитулирали - с нашия си военачалник Петен.

България и армията ѝ

Който каканиже клишетата за " отбранителните ни качества ", които щели надълбоко да пострадат, в случай че пратим снаряди с изтичащ период на валидност на украинците, които, по думите на Зеленски, те ще изразходват за 5 дни, и които по този начин или другояче ние би трябвало да " утилизираме "  след периода им на валидност. Тъкмо поради чудовищната потребност от снаряди в този момент Съединени американски щати ще пращат на въоръжените сили на Украйна касетъчни бомби, каквито Русия към този момент употребява на тяхна земя.

Президентът Радев основава и погрешната визия, че националната сигурност се крепи само върху армията, която, нагледно казано, е сведена до две ракети, две корвети и духов оркестър - благодарение на всички политици в последните две десетилетия и на него самия. Сигурността на дребна страна като България с една от най-немощните армии през днешния ден даже единствено в Балканския район, се крепи главно на военно-политическия съюз, в който тя взе участие - НАТО. И посредством който тя пропуща неповторим късмет бързо да модернизира армията си. Благодарение на политици и държавници отпред с висшия главнокомандващ. Това означава не просто понижаване на отбранителните качества, а е директен бойкот против националната сигурност.

Президентът ни даже неглижира обикновените бакалски сметки на сигурността, за които подсети и Зеленски - че е по-добре да помагаш на страната на фронтовата линия, в сравнение с да допуснеш фронтът да пристигна в страна. Да не приказваме за неразбирането, че с държанието си НАТО и Европейски Съюз ясно демонстрират, че са си научили уроците от историята, и че няма да позволен " миролюбивите "  отстъпки отпреди осем десетилетия, когато първо бе предадена Чехословакия, след това Полша, а най-после и самата велика мощ Франция падна деморализирана под ботуша на Хитлер. Единственото, което възпира Запада през днешния ден да размаже фашистка Русия, са нуклеарните ѝ оръжия.

Какво направи Радев след срещата със Зеленски

В безсилието си и с манията си да не остане " дебитор "  след нокаута от Зеленски, Румен Радев първо пусна вицето си Йотова да сее подозрения какво тъкмо сме дали обещание на Зеленски, а след това самичък упрекна бланкетно държавното управление и партиите зад него, че защитавали интереса на непознати страни. Дори се обиди за неспазен протокол, че с него не била съгласувана авансово визитата на украинския президент. Радев явно не знае, че единствената непозната страна в тази ситуация е Русия, която от дълго време ни разгласи за вражеска страна, и че в случай че зависеше от него, Зеленски в никакъв случай не би пристигнал у нас. Нещо повече, българският президент заблуди публиката, че не бил подписал декларацията на страните от Централна и Източна Европа от 2 октомври предходната година в поддръжка участието на Украйна в НАТО, внушавайки, че тя била за " незабавна поддръжка за участие "  още преди края на войната. Никога и никой не е желал такова участие, тъй като то значи директна война на целия съюз с Русия, а единствено пътна карта за такова участие, каквото се взема решение в този момент и във Вилнюс. За похлупак Радев даже се обърна срещу пълноправното ни еврочленство, като плю на личната си позиция от ноември, когато съобщи, че референдум за еврото не може да има, тъй като е противоконституционен, а в този момент приканва той да се организира.

Казват, че всеки боец носи в раницата си маршалски скиптър. Но и всеки маршал може да се окаже най-после мекушав и стеснен фатмак. Маршал Петен беше воин от Първата международна, военачалник Радев също беше първокачествен боен. Маршал Петен потъна в срам в края на Втората международна и бе наказан до живот. Трябва ли след края на войната в Украйна пак да сме на неверната страна на историята, единствено тъй като висшият ни главнокомандващ се е оказал старшина?

***
Този коментар показва персоналното мнение на създателя и може да не съответствува с позициите на Българската редакция и на Дъждовни води като цяло.

***
Вижте това видео от архива на Дъждовни води - от 2017 година, от едно от първите визити на президента Радев в Германия:

" Мой дълг е да послужвам на България "

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР