Читалище Просвета-1927 е пример за истински пазител на традициите. С

...
Читалище Просвета-1927 е пример за истински пазител на традициите. С
Коментари Харесай

Доц. Медиха Хамза: Читалище Просвета-1927 е пример за истински пазител на традициите

" Читалище " Просвета-1927 " е образец за същински страж на традициите. С множеството си начинания, художествени и културни действия, то е същински стожер на българския дух и традиции. "

Това написа на страницата си каандидатът за депутат от Съюз на демократичните сили в съдружната листа на ГЕРБ-СДС доцент доктор инж.Медиха Хамза.

Публикацията ѝ е във връзка състоялата се през вчерашния ден предпразнична сказка на тематика Благовещение в Читалище " Просвета-1927 ".



Ето какво написа на страницата си в обществената мрежа доцент Хамза, която е и член на читалищното настоятелство.

" Читалище " Просвета-1927 " е образец за същински страж на традициите. С множеството си начинания, художествени и културни действия, то е същински стожер на българския дух и традиции.

Днес имах достойнството да участвам на следващата самодейност на читалището, обвързвана с празника Благовещение. Читалищните деятели бяха подготвили прелестна стратегия, в която присъединяване взе и финалистът от " Гласът на България " Кристиян Ненов.

Празникът почетоха кметът на регион " Аспарухово " Ивайло Маринов и отец Ясен от локалния храм " Св. Цар Борис-Михаил ".



Ръководството и читалищното настоятелство са приели за персонална идея завръщането към корена, съживяването на българските традиции и обреди, и обединяването на хората между тях. Възраждането и съхраняването на полезностите, запазили ни като народ, българският обичай и просвета.

Тази вечер бе оповестено и основаването на Клуб на литературата и културата. Читалище " Просвета-1927 " е събрало под покрива си инициативни хора, за които опазването на българщината е метод на живот.

Затова е нужно да се отделят повече средства за поддържането въз основата, реквизита и всички читалищни действия, тъй като те са онази стряха, под която гнездо е свила дребна България - от детските песнички и срички, до самодейците и фолклорните сформира, носещи пъстротата и колорита на бъларския дух и просвета. "
Доц. доктор инж.  е претендент на СДС  за депутат в обединението ГЕРБ-СДС номер 2 в бюлетината за 3 МИР-Варна. Уважаван академични учител с 29 години професионален стаж.
Доктор, доцент по Електрически мрежи и системи. Има четиригодишен опит като заместник-декан на Електротехническия факултет в ТУ-Варна.
Автор на над 70 научни изявления и отчети пред реномирани конференции, както и на образователни управления и принадлежности. Два мандата е общински консултант в Общинския съвет на Варна; през втория от мандатите е ръководител на непрекъснатата комисия „ Социални действия и жилищна политика “. Има две деца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР