Чистки в МВР няма да има, обяви вицепремиерът и вътрешен

...
Чистки в МВР няма да има, обяви вицепремиерът и вътрешен
Коментари Харесай

Демерджиев обеща да не прави чистка в МВР

Чистки в Министерство на вътрешните работи няма да има, разгласи вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев на представянето на екипа си в понеделник.

“Тепърва опознаваме ръководителите на отдели и браншове, добиваме усещания за тяхната работа ”, отговори той на въпрос на “24 часа ” планува ли промени в министерството. И изясни, че в случай че екипът му не работи добре с професионалното управление на Министерство на вътрешните работи, няма да успее да реализира задачите, които си е сложил.

Затова ще се пристъпва към промени едвам когато стане ясно, че с даден началник не могат да се изпълнят поставените задания. Демерджиев към този момент оповестил пред състава, че измененията ще са изключение.

Той акцентира, че екипът му се е срещнал със обстановката в Министерство на вътрешните работи, открити били и проблемите, които пречат на чиновниците сполучливо да извършват функционалностите си.

“Ще бъдем извънредно взискателни към работата на тези чиновници и безкомпромисни във връзка с всевъзможен жанр престъпления, позволени от тях ”, безапелационен е министърът. Коментарът му бе във връзка инспекция за полицейско принуждение в Козлодуй. Там 23-годишен мъж се оплака, че е обичай от униформени. “Ще създадем всичко допустимо освен да се глобяват такива случаи, в случай че има нарушаване, само че и по този начин да моделираме системата, че в бъдеще да не се позволяват ”, изясни той.

Демерджиев още веднъж уточни, че битката с купения и корпоративния избор ще е акцент на Министерство на вътрешните работи. “Поставили сме си амбициозната задача да надградим, като този път се надяваме и ще дадем всичко от себе си да уличим лица, които реализират такива практики и да ги надигнем пред правораздаването ”, сподели служебният вътрешен министър.

Заради случаите на битова престъпност, в това число тройното ликвидиране в Пловдив, стартира и превантивна акция в страната, разгласи Демерджиев.

“В тази връзка ще се проведат акции по определяне и изземване на нелегално добито и държано през годините оръжие ”, изясни вицепремиерът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР