Чипираните хора ще чуват звуци, недостъпни за човешкото ухо, парализирани

...
Чипираните хора ще чуват звуци, недостъпни за човешкото ухо, парализирани
Коментари Харесай

Мъск пуска мозъчни чипове - slava.bg

Чипираните хора ще чуват звуци, недостъпни за човешкото ухо, парализирани ще проходят, тъжните ще получат серотонин

Чипове в човешкото тяло ще има. Но няма да ги вгради принудително Бил Гейтс в ръцете ни с имунизацията срещу ковид, а ще ги предложи на пазара Илон Мъск, който разгласи за желанията си за производството на мозъчни чипове пред The Independent преди ден.

Основателят на Tesla и Space X Илон Мъск сподели, че мозъчните чипове, чието произвеждане е подготвен да започва, ще разрешат на хората да чуват звуци отвън нормалните честоти, заяви The Independent.

Според бизнесмена крайната цел на плана е да откри директна връзка сред компютъра и човешкия мозък, като се употребява вграден чип. Той означи, че благодарение на тази технология ще бъде допустимо да слушате музика напряко в главата си.

Мъск също добави, че употребявайки чиповете, хората с увреждане на мозъка, което провокира частична парализа, ще могат да възстановят подвижността на крайниците си.

Преди време, разказвайки за новия си план, Мъск обясни, че чипираните хора ще могат да управляват равнищата на хормоните в тялото си. Според него човек благодарение на чип ще може умерено да отстрани безпокойството или да ускори концентрацията на мисленето си. Устройството също по този начин ще разреши на потребителя да подтиква отделянето на окситоцин, серотонин и други невромедиатори, оказващи въздействие върху настроението и поведенческите характерности.

През май милиардерът разгласи, че неговата компания Neuralink скоро ще вгради чип в човешкия мозък. Според него работата по основаването на импланта ще завърши до година. Предприемачът изясни, че имплантът е конфигуриран под костите на черепа, обвързван е с мозъка благодарение на електроди и стартира да действа като човешки орган.

Въпреки че в Туитър и в някои медии Мъск към този момент заяви някои дребни обстоятелства, същинското събитие, обвързвано с формалното известие на Neuralink и всички детайлности за мозъчния чип, е планувано за 28 август.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР