Чипът на Intel ще бъде използван в големите изчислителни центрове

...
Чипът на Intel ще бъде използван в големите изчислителни центрове
Коментари Харесай

Intel създаде първия си чип с изкуствен интелект

Чипът на Intel ще бъде употребен в огромните изчислителни центрове

© Fabian Bimmer Intel показа най-новия си чип, който е и първият на марката, употребяващ изкуствен интелект. Той се споделя Springhill и ще бъде употребен в огромни изчислителни центрове, написа Reuters.

Новината за чипа през тази седмица идва директно след оповестената в края на юли договорка с Apple, която купува част от бизнеса на Intel със смарт телефон модем чипове за 1 милиарда $.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Чипът

Nervana NNP-I, или Springhill, е създаден в Хайфа, Израел, в най-новия център за развиване на Intel. Той е построен от 10-нанометров чип Ice Luke, с помощта на който ще може да се оправи с огромни натоварвания, само че като употребява минимално количество сила. От Фейсбук оповестиха, че те към този момент го употребяват в своите центрове.

Разработването на артикул, който употребява изкуствен интелект, е дългогодишна цел на Intel. От компанията обявиха, че първият ѝ подобен артикул се появява след огромните ѝ вложения в израелски стартъп компании като Habana Labs и NeuroBlade.

" За да бъдем подготвени за бъдещето, а точно " изкуствен интелект на всички места ", би трябвало да можем да се оправим с голямото количество генерирани данни и да се уверим, че фирмите имат нужните средства, с които дейно да употребяват и обработват данните ", разяснява Навийн Рао, основен шеф за артикули с изкуствен интелект на Intel.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР