Чиновници и ръководители, отговарящи за Търговския регистър, разпределили солидни бонуси,

...
Чиновници и ръководители, отговарящи за Търговския регистър, разпределили солидни бонуси,
Коментари Харесай

Солидни бонуси за чиновниците по време на срива с Търговския регистър

Чиновници и ръководители, отговарящи за Търговския указател, разпределили солидни бонуси, макар че регистърът не работи близо 20 дни. Раздадени са 700 хиляди лв. "допълнителни хонорари за реализирани резултати " за месеците юли, август и септември. В звеното работят към 600 души. Спрягат се суми от по 20 хиляди лева за началниците и по към 2000 лв. за високопоставени чиновници.

В коридорите на Народното събрание тематиката засегна и финансовият министър Владислав Горанов. "Неприемливо е да има спомагателни хонорари на чиновници, които носят отговорност за техническия проблем в Търговския указател ", сподели Горанов, представен от "Фокус ".

И добави: "Не съм осведомен какво са си раздали в едно звено, вторичен разпоредник към министъра на правораздаването. Коментарът би могъл да наподобява по този начин - след 2012 година системата на възнаграждение на бюджетната сфера беше изменена по този начин, че държавните чиновници могат да получават спомагателни хонорари в размер на общо една заплата. Като те се образуват от 75% закрепена част и 25% гъвкава част. Предполагам, че управлението на Агенцията на база на оценка за неизпълнението на обособените чиновници е определило сходни спомагателни хонорари. На мнение съм, че чиновниците, които добросъвестно са изпълнявали дейностите си в Агенцията и които не носят директна отговорност и виновност за техническия проблем, зародил в Агенцията, биха могли да получат сходно в допълнение заплащане "


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР