China National Tobacco, държавен монопол, който е най-големият производител на

...
China National Tobacco, държавен монопол, който е най-големият производител на
Коментари Харесай

Най-големият производител на цигари излиза на борсата

China National Tobacco, държавен монопол, който е най-големият производител на цигари в света, възнамерява да листне интернационалната си единица на фондовата борса в Хонконг, даже когато натискът върху държавното управление да ограничи пушенето нараства, написа Bloomberg.

Отделът, China Tobacco International, е главно виновен за добиването на задгранични тютюневи листа от страни като Бразилия и Канада за цигарения колос, който създава четири от всеки 10 къса, създадени в света. Компанията майка може да завоюва по-голяма облага от HSBC Holdings или Walmart, съгласно рядко срещани финансови данни от 2012 година

Международната единица съставлява дребна част от целия бизнес на China Tobacco, който има по-голям пазарен дял от идващите пет световни тютюневи компании дружно. Въпреки това, листването съставлява рядко отваряне на държавния монопол, който се сблъсква с възходящите вътрешни закани свързани с високите равнища на рак в Китай и обвързваните с тютюнопушенето болести.

Китай е най-голямата страна, която употребява тютюн и създава в света, а критиците настояват, че държавното управление не прави задоволително, с цел да предотврати разпространяването на тютюнопушенето заради данъчните доходи, които идват от промишлеността. Миналата година законодателите в китайския Национален национален конгрес приканиха за по-високи налози върху цигарите, с цел да се спре пушенето измежду младежите.

Международният бизнес, който ще бъде пласиран, записва доходи от 5,1 милиарда Хонконгски $ (651 млн. долара) за деветте месеца, завършили през септември, което е с 21% по-малко в съпоставяне със същия интервал на предходната година, съгласно документи, оповестени в сряда. Той имаше марж на брутната облага от 5,8%, спрямо 6,5% година по-рано.

Единицата получава доходи основно от закрепена надбавка от 6%, която се ползва за снабдяването с задгранични тютюневи листа при продажба на локални производители на цигари. Тя също по този начин има цялостен надзор върху износа на цигари - продава се най-вече в безмитни региони в чужбина на китайските туристи - и локалните тютюневи листа от провинциите, в това число Юнан и Съчуан.

През 2016 година промишлеността е съдействала с облага и налог от 1,1 трилиона юана (160 милиарда долара), съгласно уеб страницата на China Tobacco. Обикновено монополът не разгласява финансовите данни непринудено. През 2012 година банка, която купува дял изляга данни които демонстрират, че цигареният колос е имал продажби от 770,4 милиарда юана и чист приход от 117,7 милиарда юана през 2010 година

CICC и China Merchants Securities са спонсори на препоръчаното IPO.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР