China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) е обявила форсмажор по

...
China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) е обявила форсмажор по
Коментари Харесай

Форсмажор: Най-големият китайски вносител на природен газ отказва доставките

China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) е оповестила форсмажор по контрактите си и е прекратила приемането на доставки на полутечен природен газ, показва Цветана Параскова от Oilprice. Причината, несъмнено, е епидемията от ковид, която продължава да сковава от ден на ден сегменти на промишлеността в Китай.

CNOOC е най-големият вносител на суровината във втората по мярка стопанска система и към този момент я спряла да обслужва поръчките си от три от доставчиците си. Към момента съгласно компанията това състояние ще се задържи най-малко до края на февруари, съобщи Reuters, базирайки се на свои източници в компанията.

Прибягването до мярката не е изненада, като и други бизнеси към този момент прибягнаха до сходни решения. Само преди седмица Китайският съвет за подкрепяне на интернационалната търговия разгласи, че ще издаде документи за форсмажор на месните компании, които изпитват проблеми да изпълнят договорите си в следствие от епидемията от ковид.

" Някои китайски производители изпитват доста тежки последици върху стоките и логистиката си и не са способни да изпълнят контрактуваните с доставчиците си количества ", показаха от съвета.

Както писахме наскоро, поради проблемите на китайските бизнеси и отказването на контрактуваните количества от тях, сега складовете в Европа са цялостни с рекордни количества природен газ, което към този момент стартира да притиска цените в западната част на Стария континент. Прогнозите са, че в случай че наклонността се задържи, някои от терминалите тук ще би трябвало да преустановят активност. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР