Чили е държава в Южна Америка на Тихия океан. Плажната

...
Чили е държава в Южна Америка на Тихия океан. Плажната
Коментари Харесай

Защо в Чили няма морски курорти въпреки излаза към океана?

Чили е страна в Южна Америка на Тихия океан. Плажната линия на Чили се простира на стотици километри, само че многочислени курорти като Мексико, Куба, Доминиканската република или Турция няма наоколо.

В океана на Чили туристите и локалните поданици не плуват, тъй като това е извънредно рисково.

Чили е южна страна, където всеки вид грозде се усеща отлично. Тази република е водещият производител на вино в света. Има отличен климат за винопроизводство. Но това не се отнася за туристите, които биха се къпали в Тихия океан.

Северът и югът на страната са надарени с мек климат, там времето постоянно е топло. Изглежда, че в такава дълга страна сигурно би трябвало да има курортна крайбрежна зона с дълги плажове. Но в Чили няма такива курорти.

Защо никой не желае да плува в океана, до момента в който е в Чили?
 Защо в Чили няма морски курорти макар излаза към океана?


Факт е, че край крайбрежията на Чили има най-силното океанско течение на Земята, което за броени секунди може да те отнесе в открития океан, само че няма да се получи от единствено себе си.

Но това е едвам половината от казусът. Водата в океана не надвишава плюс петнадесет градуса през цялата година и е извънредно студено за плуващи туристи. Такива условия за къпане няма да привлекат никого. Дори при мощна горещина хората могат единствено да се потопят в океана, с цел да се освежат и незабавно да излязат на брега.

В тази връзка чилийците са принудени да строят басейни навръх брега, с цел да притеглят най-малко по някакъв метод туристите и да смекчат неудобствата от ледената океанска вода.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР