Чикаго отнесе гостуващия шампион от последните два сезона Питсбърг с

...
Чикаго отнесе гостуващия шампион от последните два сезона Питсбърг с
Коментари Харесай

Шампионът Питсбърг допусна 10 гола за първи път от 1996 година

Чикаго отнесе гостуващия първенец от последните два сезона Питсбърг с 10:1 в първия си мач от новия сезон в Националната хокейна лига.

Брендън Саад осъществя хеттрик, Райън Хартман се отличи с гол и четири асистенции, Ник Шмалц приключи с два гола и асистенция, а Патрик Кейн добави гол и три асистенции за най-убедителната победа на отбора от 12 октомври 1988 година, когато със същия резултат беше победен Уинипег.

Рихард Паник, Патрик Шарп и Брент Сийбрук също вкараха за Чикаго, а вратарят Кори Крофърд приключи с 28 спасявания.

Новопривлеченият пазач на Питсбърг Анти Ниеми позволи четири гола от първите 13 изстрела и беше сменен още в 9:16 минута на дуела от Мат Мъри, който в следствие избави 25 от 31 удара.

Фил Кесъл осъществя почетното попадение при цифров превес в 2:05 минути на втората част за 1:5, а Питсбърг позволи 10 гола за първи път от 13 януари 1996 година, когато падна с 8:10 от Сан Хосе.
Носителите на купа " Стенли " позволиха второ следващо проваляне на старта на сезона след 4:5 след продължение в първия си мач от новата акция против Сейнт Луис през вчерашния ден.

Александър Овечкин осъществя хеттрик за 6:33 минути в третия интервал, а по-късно се разписа и при дузпите за триумфа на Вашингтон с 5:4 в залата на Отава.

Канадците пропиляха задатък от 3:1 в третата част на постоянното време, само че не съумяха да удържат преимуществото си. Марк Стоун осъществя два пъти за домакините, а Дерик Брасард се отличи с гол и две асистенции, само че това не беше задоволително.

При дузпите Боби Райън даде задатък на Отава, само че по-късно Овечкин изравни, а при третите осъществявания Евгени Кузнецов донесе успеха на Вашингтон.

Детройт започва сезона с домашен триумф с 4:2 над Минесота в първия формален мач след преместването си от именитата " Джо Луис Арина " в новата си зала " Литъл Сизърс Арина ", която ще дели с локалния баскетболен Детройт Пистънс.

Новото оборудване с потенциал 20 хиляди места за хокей на лед на стойност съвсем 863 милиона $ беше намерено на 5 септември.

Домакините пропиляха задатък от 2:0 при започване на трета част, само че в следствие с попадения на Хенрик Зетеберг и на Мартин Фърк стигнаха до триумфа.

Фърк се разписа за първи път в кариерата си в лигата, а добави и асистенция.

Антъни Манта се отличи с гол и асистенция за спечелилите, а Майк Грийн асистира и при четирите попадения.

Вратарят Джими Хауърд приключи с 37 спасявания.

Джонатан Друен единствен вкара при дузпите, а вратарят Кари Прайс отрази 43 шайби при успеха на Монреал над домакина Бъфало с 3:2.

Джейк ДеБръск се отличи с гол и асистенция в първия си мач в НХЛ и оказа помощ на Бостън да завоюва с 4:3 против гостуващия Нешвил.

Джонатан Куик отрази всичките 35 удара и за първи път в кариерата си не позволи гол в откриващия си мач за сезона, а Лос Анджелис надви с 2:0 над гостуващия Филаделфия.

Ричард Ракел се разписа 3:30 минути преди края, а Анахайм навакса три гола недостиг и се наложи с 5:4 над Аризона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР