Чикаго Булс надви Вашингтон Уизардс със 120:119 като гост в

...
Чикаго Булс надви Вашингтон Уизардс със 120:119 като гост в
Коментари Харесай

ДеРозан донесе втори пореден успех на Чикаго със сирената

Чикаго Булс надделя Вашингтон Уизардс със 120:119 като посетител в поредна среща от постоянния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА).

В воин за „ биковете “ за втора поредна вечер се трансформира ДеМар ДеРозан, който още веднъж вкара нова тройка със сирената, с която разплака домакините. Крилото на Булс наказа Индиана Пейсърс предходната вечер, а в този момент още веднъж бе в прегръдките на съотборниците си, трансформирайки се в първия баскетболист в историята на НБА, който вкарва поредни кошове със сирената в два следващи дни – през 1985 легендата на Бостън Селтикс Лари Бърд прави същото, само че има ден отмора сред бъзър-бийтърите си. ДеРозан наниза тройка от левия ъгъл, като приключи с 28 точки, девет битки и пет асистенции.

Над всички за Чикаго бе Зак ЛаВийн с 35 пункта, пет битки и три асистенции, до момента в който Никола Вучевич се регистрира с дабъл-дабъл – 22 точки и 12 битки. За „ магьосниците “ Кайл Кузма и Брадли Бийл приключиха с дабъл-дабъл надлежно 29 точки и 12 битки и 27 точки и 17 асистенции, само че в последна сметка напъните им се оказаха незадоволителни. Чикаго води в Източната конференция с баланс 24-10 след седмата си поредна победа в Лигата – най-дългата серия на отбора от 2017-а насам. Вашингтон е осми с еднакъв баланс – 18 победи и 18 загуби. В идващите си мачове „ магьосниците “ са домакини на Шарлът Хорнетс, до момента в който „ биковете “ одобряват Орландо Меджик.

В друга среща от вечерта, Голдън Стейт Уориърс постави завършек на серията от шест следващи триумфа на Юта Джаз след триумф със 123:116 като посетител.

Стеф Къри бе най-резултатен за спечелилите с 28 точки, като наниза шест тройки за успеха. С първата си точна пукотевица зад арката в мача той влезе в историята, подобрявайки личен връх – за най-вече поредни мачове с най-малко една маркирана тройка. Гардът има към този момент 158 такива срещи, подобрявайки достижението си от 157 през 2016. Андрю Уигинс и Ото Портър-младши прибавиха надлежно по 25 и 20 точки за спечелилите.

За Юта четирима баскетболисти завършиха с по 20 пункта – Боян Богданович, Руди Гобер, Донован Мичъл и Джордан Кларксън, само че в последна сметка поредицата от победни мачове на Джаз спря на шест. Голдън Стейт е първи на Запад с баланс 28-7, до момента в който Юта е трети с 26-10. В идващите си мачове „ джазмените “ гостуват на Ню Орлиънс Пеликанс, до момента в който „ воините “ са домакини на Маями Хийт.

Останалите резултати:

Милуоки Бъкс – Ню Орлиънс Пеликанс 136:113

Детройт Пистънс – Сан Антонио Спърс 117:116 след продължение

Бруклин Нетс – Ел Ей Клипърс 116:120

Хюстън Рокетс – Денвър Нъгетс 111:124.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР