Чичото, дето изгря с ролята на Врабеца в Игра на

...
Чичото, дето изгря с ролята на Врабеца в Игра на
Коментари Харесай

Посещение на папата и галене на главата на Бойко

Чичото, дето изгря с ролята на Врабеца в Игра на тронове, само че след това се оказа министър-председател на страна, по-малка от Манастирски ливади, идва. За Гергьовден, несъмнено, с вяра да хапне агънце. Ето по какъв начин ще го посрещнем по нашите земи Папа Франциск. 
Неделя, 5 май
10:00 - Папата каца на летище София. Минава през магазина, дето не се води безмитен, само че е с безмитни цени, както ти смигва касиерката, в случай че питаш. Купува си шест стека цигари, не че пуши, но за другари.
10:23 - Церемонията за добре пристигнал съставлява бърза тестяна закуска от левче, натопена в шарена сол, поднесена от момиче в носия. И предизборна картичка с усмивката на Мария Габриел Омар Батистута.
10:30 - Среща с премиера в държавната зала на летището. Първо глезене по главата.
11:03 - Посрещане в президентството и среща с Деси Радева, съпоставяне кой има по-скъпа рокля.
12:23 - Разходка по Графа, тъй като е чул, че има някакви надгробни камъни и паметни плочи.
13:34 - Среща с Патриарха и Светия синод. Турнир по FIFA 19 на Xbox, с цел да се види коя черква е по-обичана от Бога. Папата пада, тъй като играе със Сан Лоренцо, а нашите си избират Барселона.
16:45 - Света литургия на площад Батенберг. Подгряват артистите Давид и Мойсей, Павел и Венци, а най-после Криско прави бийтбокс, до момента в който Папата приказва. 
Понеделник, 6 май
09:30 - Тръгване за Раковски. Купуване на кроасани и судоку от гарата. Загубване на портфейла, тъй като му е откраднат, само че не от локалните за гарата хора, а от държавен служител, който по този начин, по табиет.
11:34 - Проповед на Папата в Раковски. Дошли са от Пловдив, където са комуникирали Папата като атракцион за столичността на културата. Да потръгне. Идват милиард туристи.
17:15 - Заминаване за София.
19:45 - Все още в запушване на входа на София, тъй като всички се прибират от празниците.
22:20 - Папата съумява да стигне едвам до Гео Милев, където е приютен да спи в каручката на терасата на Пламен Георгиев от КП КОНПИ. 
Вторник, 7 май
08:00 - Излитане от София. Изваждане на ракията отдолу под роклята, тъй като е минал на секюритито единствено с ръчен багаж.
 
Автор: Самуил Петканов, Прас-Прес
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР