ЧЕЗ Разпределение България АД стартира нов проект, по които ще

...
ЧЕЗ Разпределение България АД стартира нов проект, по които ще
Коментари Харесай

ЧЕЗ Разпределение наемат безработни по проект

" ЧЕЗ Разпределение България " АД започва нов план, по които ще наема безработни лица или такива с увреждания. Това се случва по отношение на подписан от тях контракт с Министерство на труда и обществената политика.

Планирано е в границите на плана сдружението да обезпечи работа и професионално образование на 14 безработни. Проектът започва на 2 май 2017 година и ще продължи до 2 септември 2018 година Трябва повече от половината от наетите по програмата хора да принадлежат към уязвими групи - хора без подготовка, трайно отдалечени от пазара на труда, на възраст над 54 година, младежи под 29 година и лица с увреждания.

" За нас е значимо да дадем опция на хора със усложнения, които по една или друга причина не са развили уменията си, да станат конкурентоспособни ", съобщи Евгения Накова, шеф Човешки запаси на ЧЕЗ България и добави, че сдружението има вяра, че вложенията в развиването и квалификацията на хората са най-важният обществен капитал.

ЧЕЗ ще наеме 14 безработни или неактивни лица за период от 12 месеца и ще даде и образование на 8 от наетите лица.

Проектът включва и пазаруването на техника за новооткритите работни места. Размерът на безвъзмездната финансова помощ е 146 526,72 лв.. От тях 85% европейско и 15% национално съфинансиране. Сума на допустимите разноски по плана е 183 158,40 лв..
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР