ЧЕЙЕН, Уайо (AP) — Още два чернокраки порове са клонирани

...
ЧЕЙЕН, Уайо (AP) — Още два чернокраки порове са клонирани
Коментари Харесай

Клонирането прави три: Още два застрашени порове са генни копия на същества, замразени през 1980 г.

ЧЕЙЕН, Уайо (AP) — Още два чернокраки порове са клонирани от гените, употребявани за първия клонинг на заплашен типове в Съединени американски щати, с което броят на хлъзгавите хищници, генетично идентични с едно от последните сходни животни, открити в дивата природа, стана три, разгласи в сряда Службата за риба и дива природа на Съединени американски щати.

Усилията за развъждане на първия клонинг, женска на име Елизабет Ан, родена през 2021 година, се провалиха, само че неотдавнашните раждания на още две клонирани женски, на име Норийн и Антония, в композиция с стратегия за размножаване в плен, стартирана през 80-те години, ускорява очакванията за нашарване на застрашените типове. Генетичното многообразие може да усъвършенства способността на типа да се приспособява и да оцелее макар епидемии от заболявания и изменящите се условия на околната среда.

Енергични и любопитни, чернокраките порове са нощен тип невестулка с тъмни петна по очите, наподобяващи маска на бандит. Тяхната плячка са прерийните кучета, а поровете ловуват гризачите...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР