Четвъртокурсничката в МГИМО Ирене Чекини участва в среща на Путин

...
Четвъртокурсничката в МГИМО Ирене Чекини участва в среща на Путин
Коментари Харесай

Италианска студентка в Москва: Тук е страхотно, Русия е свободна държава

Четвъртокурсничката в МГИМО Ирене Чекини взе участие в среща на Путин с гении
22-годишната госпожица направи разногледи медиите на Апенините

Авторитетен вестник я разгласи за тръбач на кремълската агитация

Италианска студентка в Москва Ирене Чекини (22 г.) безусловно описа играта на италианските медии отпред с най-тиражираните вестници „ Кориере каузи сера “, „ Република “ и „ Стампа “. Момичето учи от четири години в фамозния Московски държавен институт за интернационалните връзки (МГИМО), а в сряда взе участие в студентска среща с президента Владимир Путин.

След като Ирене му зададе въпроса какви възможни удобства може да предложи Русия на младежи от Западна Европа, които желаят да получат работни и образователни визи за неговата страна, президентът я попита от кое място е. На прелестен съветски девойката отговори, че е от Милано, и тогава Путин се впусна в хвалебствия както за града, по този начин и за цяла Италия, която руснаците обичали доста и в която при визитите си самият той се чувствал като вкъщи.

Казаните от президента на Русия положителни думи за страната им ентусиазираха италианските медии и те незабавно ги изстреляха като вест №1 в уеб сайтове и осведомителни излъчвания. Като съумялата да беседва с Путин Ирене бе възвеличана надали не като национална героиня, само че за малко, за броени часове. Защото по-късно италианските средства за информация просто потвърдиха мрачния извод от времето на Исус Христос, че пътят от „ Осанна! “ до „ Разпни го! “ е извънредно къс.

Но какво се бе случило от момента на възвисяването на Ирене до този на сриването ѝ в калта на унижението? Ами, откакто стана за нула време известна в цяла Италия, медиите отпред с държавната телевизия РАИ, започнаха да я бомбардират с молби за изявленията и момичето им ги даде. Като начало начетената студентка задоволяваше любознанието на всички по въпроса за това по какъв начин се е озовала на форума с Путин под наслов „ Силни хрумвания за нови времена “. Обясни на интервюиращите, че била заслужила поканата, откакто спечелила конкурс за юношески планове на съветско министерство, като нейният бил на тематика основаване на по-добри условия за кандидатстване на италиански жители за работа и следване в Русия.

След това обаче момичето незабавно парира всички „ насочващи въпроси “, целящи да очернят приелата я страна като недемократична, ръководена от деспот, войнолюбива, нападателна и така нататък „ Това, което виждате на Запад, е просто анормален роман, произлизащ от антируската агитация! “, сподели на всички италиански медии студентката от МГИМО. И добави: „ Историята за нелиберална, диктаторска Русия е структура на Запада, който от години нападна Москва, с цел да завоюва от ден на ден позиции за нейна сметка. Не приказвам за военни офанзиви, а за търговски и политически тактики, които целят да навредят на Русия. Западът постоянно е считал тази страна за черната му овца, а Русия не е направила нищо друго, с изключение на да се пази “.

„ Това, което виждате в Италия, не е действителността на Русия - тук е ужасно, тя е свободна страна, която дава благоприятни условия на всеки “, сподели още Ирене. А на въпрос за съветската експанзия в Украйна студентка изясни, че в Москва и в страната хората не се тревожели за обстановката там, само че въпреки всичко имало известно безпокойствие, същото, както и за геноцида, който се правил в Палестина.

За похлупак най-после на съвсем всички диалози момичето натъртваше, че желае да живее и работи в Русия, като за задачата ще подаде молба за съветско поданство.

И по какъв начин дадоха отговор на всички тези нелицеприятни думи за мнозина в Италия огромните вестници? Обясниха с едвам прикрита завист, че Ирене била възпитавана от дребна в обич към Русия, татко ѝ отглеждал лавандула южно от Милано и имал компания за търговия с лакове, която въртяла огромен вземане-даване  с Москва. Едва ли не като отрицателни бяха представени другояче позитивни оценки за Ирене, че обичала съветската просвета и литература, направени от преподавателите ѝ в влиятелния колеж на град Пиаченца, който тя приключва с отличие през 2020 година

Но най-мощното „ Разпни я! “ изстреля всекидневникът „ Ла Стампа “, който откакто разгласява огромно изявление с Ирене, я изкара в публицистичен коментар тръбач на „ нов агитационен канал на цар Путин “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР