Четвъртокласниците от 119 училище в София се включват в благотворителен

...
Четвъртокласниците от 119 училище в София се включват в благотворителен
Коментари Харесай

Ученици продават рисунките си благотворително в помощ на онкоболни

Четвъртокласниците от 119 учебно заведение в София се включват в благотворителен коледен търг. Ще продават картините, рисувани от самите тях в часове по изобразяване с художника Иван Яхнаджиев. Идеята на децата е да оказват помощ на онкоболните в болница ИСУЛ.

Млаките добротворци се събират в часовете по изобразяване, освен с цел да се учат, само че и да създадат положителни каузи. В картините децата признаха, че влагат с изключение на най-истинските цветове, с които желаят да стоплят детските сърца в болничното заведение, само че и най-хубавите си усеща към тях.

" Това е знак за добрина и те нямат опцията да се радват на Коледа както нас ", споделя възпитаник.

" Аз се включвам в тази самодейност, с цел да помогнем на деца, които не по тяхна виновност имат проблеми и не могат да имат толкоз щастлива Коледа като нашата, с цел да можем да им помогнем ", сподели дете.

Художникът Иван Яхнаджиев разпалва в допълнение желанието на децата да основават изкуство и да творят чудеса. Специален посетител на търга е Цена Бояджиева, внучката на Златю Бояджиев, която ще показа на децата картини, не виждали до в този момент бял свят.

Иван Яхнаджиев - художник: Такова предпочитание имат да вършат нещо за Коледа, доста съм благополучен, че мога да оказа помощ на тези деца. Много елементарно вършат цветове, подреждат и по този начин както децата си вършат своята Коледа, колкото и да се мъчим ние възрастните не можем да им доставим това наслаждение, което те сами си го вършат.Емилия Паламаркова - учителка по изобразяване, Децата показват невероятното предпочитание да рисуват и да оказват помощ и аз персонално като техен учител съм уверена, че дисциплинирам у тях освен това от отношение към изкуството. Възпитавам отношение към света, добрина, приемливост.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР