Четвърти ден блокада на АМ Тракия край Стара Загора. Вчера

...
Четвърти ден блокада на АМ Тракия край Стара Загора. Вчера
Коментари Харесай

Протестите на енергетици и миньори продължават, блокада на АМ „Тракия” и „Струма“

Четвърти ден обсада на Автомагистрала „ Тракия ” край Стара Загора . Вчера протестиращите миньори и енергетици от Маришкия басейн отхвърлиха да отидат на среща с премиера Николай Денков.

Отказ за диалози имаше и от страна на синдикатите от Топлоелектрическа централа и мини „ Бобов дол ” . Недоволните от бранша не са съгласни с териториалните проекти за преход на въглищните райони и желаят ясно написан проект за намаляването на мощностите на централите.

Остава блокадата и на „ Хаинбоаз ” . Очаква се през днешния ден енергетиците от „ Бобов дол ” да затворят и Автомагистрала „ Струма ”, а настояванията им са персонална среща с премиера или министъра на енергетиката.

„ Имаше огромна обсада на разклонението за Кюстендил. До този миг не ни осуетяват желанието за митинг. Не сме желали да затваряме автомагистралата с колите си, желаеме да стигнем до там и ние да излезем на автомагистралата. Нямаше договаряния с нас до този миг. От 18 август настояваме за договаряния – да ни бъдат предоставени териториалните проекти. Онзи ден министърът пристигна при нас с следващия вид на териториалния проект, където нямаше затваряне на Топлоелектрическа централа „ Бобов дол ”, само че имаше следващо понижаване на мощности, което също е затваряне. Протестът става непрекъснат до момента в който не ни дават последния вид за въглищен регион Бобов дол ”, сподели една от протестиращите пред „ NOVA “.

Остава блокадата и на Прохода на Републиката . Синдикатите разписаха точки, по които да договарят за среща с държавното управление.

От Министерство на вътрешните работи осведомиха, че е затруднено е придвижването на път ІІ-62 /Дупница – Кюстендил/ в двете направления . Обходният маршрут е през път І-6 /София-Радомир-Кюстендил/. На място са екипи на пътна полиция.

Блокирано е и придвижването на Автомагистрала „ Струма “ при км 59+190 в двете направления София-Благоевград, откакто протестиращи са преодолели кордона от полицейски сили. Трафикът се отклонява по планувания обходен маршрут по пътя София-Благоевград през Дупница.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР