Четвъртата вълна няма да бъде последна. Това прогнозира проф. Маргарита

...
Четвъртата вълна няма да бъде последна. Това прогнозира проф. Маргарита
Коментари Харесай

Проф. Маргарита Апостолова: Четвъртата вълна няма да е последна

Четвъртата вълна няма да бъде последна. Това предвижда проф. Маргарита Апостолова, началник на Лаборатория по медико-биологични проучвания към Института по молекулярна биология на Българска академия на науките, в предаването „ Добър ден, България “ на Радио Фокус “.

Проф. Апостолова означи, че японски учени обръщат доста огромно внимание на два разновидността на ковид, които сега се следят. Това са, така наречен Ламбда вид “ и Мю разновидността.

„ Ламбдата породи в Перу и той е по-заразен от Делта разновидността, което значи, че в случай че той пристигна до България, може да имаме и последващи талази. Затова е безусловно наложително хората да имат социална отговорност. А не след аз като не съм болен, не съблюдавам противоепидемичните ограничения и нищо не ме интересува “, добави ученият.

Тези разновидности не са регистрирани за момента в България, само че в други елементи на света са регистрирани още през януари.

„ Японските сътрудници потвърдиха, че Ламбда е по-заразен, има повече разновидности и се популяризира по-бързо “, изясни тя.

„ За момента няма директни изследвания с излезли резултати за въздействието на имунизациите върху този вид. Смята се, че някои от имунизациите ще имат намалена протекционна успеваемост към него. Но защото действително не е казано какъв брой ще бъде тя, няма смисъл да я разясняваме “, добави проф. Апостолова.

Тя разяснява и нежеланието на доста от българите да се имунизират, на фона на многото смъртни случаи у нас.

„ Практически се оказва, че доста огромна част от българското население има вяра най-вече във врачки, на бъдещото си чипиране, а не на действителните оптимистични упования и в научните предписания на имунизациите. Това е една от огромните аргументи ние да бъдем най-ниско имунизираната нация. И несъмнено с това се дължи на доста от изявленията на наши сътрудници, които на практика не поддържаха имунизациите задоволително мощно “, добави проф. Апостолова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР