Четвъртата вълна на COVID-19 се отразява повече на малките деца

...
Четвъртата вълна на COVID-19 се отразява повече на малките деца
Коментари Харесай

Д-р Радка Масларска: Четвъртата вълна се отразява повече на малките деца и бебетата

Четвъртата вълна на COVID-19 се отразява повече на дребните деца и дребните бебета. Една от аргументите е разновидността на вируса и това, че даваме опция той да става все по-активен и да визира все по-малка възрастова група. Новородените и дребните деца нямат идеален имунитет и разчитат на имунитета, предаден от майката, те не могат да бъдат имунизирани и би трябвало да се замислим по какъв начин можем да ги предпазим.

Това сподели доктор Радка Масларска, шеф на отделението по неонатология в " Токуда ".

" Дехидратацията, невиреенето отводът от хранене са едни от присъщите признаци за болестта при най-малките бебета. Всички, които са минали през COVID-19, дълго време по-късно не виреят, това демонстрират и международните изследвания. Новороденото бебе доста рядко може да вдигне температура, единствено когато има затруднения ", разяснява още доктор Масларска.

Тя обаче увери, че все още " Токуда " към момента има свободни кревати за най-малките пациенти, само че в случай че вирусът се развихри толкоз бързо и обхване по-голяма част от тях, ще би трябвало да се разкрият нови кревати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР