Четвърта поредна нощ на насилствени протести в Ню Йорк. Демонстрациите

...
Четвърта поредна нощ на насилствени протести в Ню Йорк. Демонстрациите
Коментари Харесай

Четвърта нощ на тежки сблъсъци между полиция и протестиращи в Ню Йорк

Четвърта поредна нощ на насилствени митинги в Ню Йорк. Демонстрациите се характеризираха с насилствени борби сред полицията и протестиращите, като униформените са арестували стотици хора през уикенда.

Дъщерята на кмета Бил де Блазио - 25-годишната Киара де Блазио, е била измежду задържаните в събота вечерта, след полицейският профсъюз на Ню Йорк разгласява в " Туитър " персонална информация за ареста на дъщерята на кмета.

На площад Юнион пламъците се издигнаха на височина от няколко метра, свидетелстват кореспонденти от мястото на събитието. В Долен Манхатън бяха разграбени магазини, включващи дрогерията Duane Reade. Хиляди стачкуващи се разпространиха из целия град и в един миг затвориха за малко моста на Манхатън. Протестиращите хвърлят отпадък в полицията, а офицерите реагират, като отбиват тълпи назад с палки и правят още арести.

Служителите на NYPD бяха необятно подложени на критика за потребление на несъразмерна мощ в отговор на протестиращите през уикенда. По-рано денем започнаха митингите с хора, коленичили на разнообразни места из града. Демонстрантите задържаха моменти на безмълвие в чест на Джордж Флойд и даже снимаха няколко чиновници, които се причислиха към.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР