Четохме много за кокосовото масло и вероятно вече и сами

...
Четохме много за кокосовото масло и вероятно вече и сами
Коментари Харесай

Какаовото масло - ползи и употреби

Четохме доста за кокосовото масло и евентуално към този момент и сами сме се убедили в качествата му, когато става дума за кожата и косата. Но има и едно друго масло, което като че ли е малко подценвано, макар че по никакъв начин не е почтено - какаовото.

Какво съставлява

Какаовото масло е натурално, добито от какаови зърна. Те се пекат и пресоват, а остатъка се трансформира в какао на прахуляк.

Маслото има мирис на какао, само че не и неговия цвят. С по-гъста консистенция е от кокосовото и по-трудно се разтопява. Източник е на потребни мастни киселини , от които кожата ни има потребност. Много е уместно за суха и сензитивна кожа, като хидратира в дълбочина.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от WeRIndia (@werindia_blog) на Сеп 20, 2018 в 12:16 PDT

Какаовото масло е емолиент и образува предпазен пласт върху кожата, с помощта на който тя се резервира овлажнена за по-дълго.

Какаовото масло се употребява от локалните в Централна и Южна Америка за навлажняване на кожата от епохи. Друго негово преимущество е, ч е има висока централизация на антиоксиданти - полифенол и флаваноиди. А тях е значимо да одобряваме освен вътрешно, само че и да нанасяме върху кожата, с цел да я предпазваме от нездравословните въздействия.

Маслото е богато и на фитохимикали - естествени съединения, които усъвършенстват кръвообращението, забавят стареенето на кожата и защищават от нездравословните UV лъчи. Това обаче не значи, че какаовият артикул е задоволителна слънцезащита.

 Снимка 379411

Какаото се употребило и в медицината в древността и даже е било разменна монета поради множеството си изгоди. Днес маслото е съставна част на редица козметични артикули, само че можем да го намерим и използваме и в чист тип.

Употреба

Какаовото масло се е потвърдило като зложелател на белези, бръчки и всевъзможни промени по кожата. От екземи и дерматити до стрии. Затова и намира място в състава на редица козметични артикули за бременни, макар че този му резултат е леко противоречив към момента.

Заради високото наличие на мазнини в състава си, какаовото масло е подобаващ артикул за хидратация на кожата на тялото и лицето . Ефектът е нескончаем, а овлажняването - а дълбочина. Полифенолите в състава му пък се борят с признаците на стареенето.

 Снимка 379410

Именно поради хидратиращите си свойства, какаовото масло е уместно и за доста сухи и чувствителни зони като устни, стъпала и лакти. Лесно можем да си създадем подхранващ лосион , като смесим маслото с кокосово или друго по наш избор, а по-късно нанасяме постоянно.

Какаовото масло е ефикасно средство и за отнасяне на възпалена кожа, да вземем за пример след слънчево изгаряне. Бързо успокоява и възвръща.

 Отрова ли е кокосовото масло
Отрова ли е кокосовото масло

Мнението на един академик от Харвард

И един бонус за мъжете - какаовото масло може да се употребява като крем за бръснене, който по едно и също време защищава от раздразнения и хидратира. А и мирише толкоз вкусно, че мъчно някой може да устои, написа DrAxe.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР