Четирите партии, преговарящи за правителство - Продължаваме промяната, БСП, ИТН

...
Четирите партии, преговарящи за правителство - Продължаваме промяната, БСП, ИТН
Коментари Харесай

Забележките по коалиционното споразумение са изчистени

Четирите партии, договарящи за държавно управление - " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България, проведоха координационен съвет в Народното събрание. " Надяваме на следващия ден до края на деня да имаме съдружно съглашение ", заяви след съвещанието съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев. " Целта на това съвещание беше да се изчистят последните неща по законодателната стратегия в съглашението. Финални текстове, които могат да бъдат гласувани, вече са подготвени, тъй че се надяваме на следващия ден до края на деня да има коалиционно съглашение ", добави той.

Утре в 13 часа ще се организира присъствено съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия, съобщи водачът на социалистите Корнелия Нинова.

" Това, което въведохме като съдружна просвета е връзката да е непрекъсната. Ще се координираме доста тясно, с цел да имаме едно работещо държавно управление ", уври съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

" Винаги сме казвали, че след срещите с специалистите ще има лидерска среща сред четирите обединения и да, тя през днешния ден се състоя и сме изчистили всичко. След като на следващия ден мине Националният съвет на Българска социалистическа партия и получим утвърждение, тогава ще го обявим публично. Уточнихме всичко в законодателната стратегия, ние имахме забележки за обществената сфера, само че към този момент всичко е конкретизирано ", изясни водачът на Българска социалистическа партия. Вървим към предложение на едно устойчиво държавно управление, което се надяваме да бъде в идващите 4 години, добави Петков.

" Имаме " Да " и от " ИТН ", те бяха също на срещата ", посочи Василев. Споразумението ще бъде обществено и всеки ще може да го прочете.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР