Четирите големи счетоводни фирми признаха стотици нарушения на разпоредби, предназначени

...
Четирите големи счетоводни фирми признаха стотици нарушения на разпоредби, предназначени
Коментари Харесай

Водещите счетоводни фирми признаха, че са нарушили правилата за защита на независимостта на одита

Четирите огромни счетоводни компании признаха стотици нарушавания на разпореждания, предопределени да защитят независимостта на тяхната одиторска работа, след въвеждането на нови правила за откриване на информация в Съединени американски щати.

Признанията идват, защото Съветът за контрол на счетоводството на обществените компании приканва фирмите и вложителите да извърнат по-голямо внимание на констатациите от своите годишни инспекции на одиторски компании, последният кръг от които се чака да бъде оповестен през идващите седмици.

Американските регулатори изискват от личния състав на одиторската компания и най-близкото им семейство да вършат изчерпателни финансови оповестявания, да вземем за пример за своите вложения, и не разрешават трудови и финансови взаимоотношения с клиенти на одит, които биха могли да накърнят независимостта на компанията.

PwC съобщи в понеделник, че е идентифицирала 129 нарушавания на разпоредбите за самостоятелност, засягащи 74 клиенти, а инспекторите на PCAOB сами са разкрили още едно, до момента в който инсп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР