Четиримата обвиняеми за взрива в завод „Миджур" в село Горни

...
Четиримата обвиняеми за взрива в завод „Миджур" в село Горни
Коментари Харесай

Видинският съд оправда обвиняемите за смъртта на 15 души в завода в Горни Лом

Четиримата обвинени за гърмежа в цех „ Миджур " в село Горни Лом, при който починаха 15 души, бяха оправдани от окръжния съд във Видин, научи BulNews.bg. Оправдателните присъди бяха прочетени от ръководителя на съда Владимир Стоянов.
Собственикът на АД "Видекс " Валери Митков, някогашният шеф на отдел "Контрол на общоопасните средства " в Министерство на вътрешните работи Божидар Василев, Ивелина Бахчеванова - някогашен шеф в икономическото министерство и Палма Иванова, контрольор по сигурност на труда в цех "Миджур " бях бвиняемите по делото за гърмежа, станал на 1 октомври 2014 година във фабрика "Миджур "-Горни Лом, при който починаха 13 мъже и две дами, от които 11 служащи, които са били на промяна и 4-ма от управлението на сдружението.
На 13 и 14 юни бяха пледоариите на прокурора Мирослав Костов и на отбрана на 4-мата обвинени по делото, а след края на съвещанието на 14 юни съдията по делото разгласи датата -19 юни, на която да се прочете присъдата.
По мегаделото са извършени близо 60 правосъдни съвещания, всичките бяха при закрити порти, посочи Влашев.
Състав на Видинския областен съд по делото "Миджур " е разпитал близо 200 очевидци. Пред съда са застанали и 40 експерти-вещи лица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР