Четиримата българските моряци от кораба Рожен, които поискаха да се

...
Четиримата българските моряци от кораба Рожен, които поискаха да се
Коментари Харесай

Четиримата български моряци от Израел успяха да се приберат у нас

Четиримата българските моряци от кораба " Рожен ", които желаеха да се приберат в България, към този момент съумяха да стигнат до страната. Те кацнаха на летище " София " след среднощ, заяви Нова телевизия.

Те се завърнаха в България след серия усложнения. В сряда по здрач поради механически проблем самолетът им се върна назад в Тел Авив 30 минути след началото на полета. От Министерството на превоза са съобщили за медията, че сънародниците ни незабавно са били трансферирани на различен полет. С него те кацнаха в София към 00.50 ч.

Корабът към момента се намира в израелското пристанище " Ашдод ", наоколо до бойните дейности.

" На 7 октомври, към 6.30 ч. сутринта видяхме първия черен пушек от Газа. Наложи се един път и да се местим, откакто бомба избухна на 200 метра от нас ", съобщи старши помощник-капитанът Стойчо Ангелов минути след завръщането си у нас.

След като трима други моряци бяха пратени в Ашдод да заменят прибиращите се в България, на борда на " Рожен " сега има общо 17 души - 12 българи и петима украинци. Корабът към този момент е на половина разтоварен, само че се чака да напусне рисковия регион най-рано след седмица.

Бяхме първите очевидци на това, което се случи. Видяхме ракети, съобщи тази заран Стойчо Ангелов пред Българска национална телевизия. Никой не е очаквал, че ще стартира такива война, посочи той. Започнаха гърмежи към 06.30, по думите му. В началото нямало връзка с офиса на компанията.

Войната беше почнала и беше оповестена, на 10 октомври е обезпечен кулоар да дебаркират в пристанището, стана ясно от описа му. Екипажът беше обезпокоен, съобщи Ангелов. А другояче екипажът на " Рожен " бил убеден, че пристанището е предпазено. Но снаряди да летят около тях, това не им е давало успокоение.

По контракт на екипажа е трябвало да бъде обезпечена евакуация. Такава е обезпечена на третия-четвъртия ден от началото на войната и откакто медиите у нас са известени, по думите му.

Самият Ангелов желае в този момент да си почине, да види околните си. Сега чака да получи възнаграждението за труда си плюс бонус за боен риск. Компанията е уверила, че моряците ще си получат парите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР