Четирима варненски общински съветници са внесли в общинския съвет искане

...
Четирима варненски общински съветници са внесли в общинския съвет искане
Коментари Харесай

Общинската погребална агенция във Варна е работила незаконно в продължение на години

Четирима варненски общински съветници са внесли в общинския съвет искане за свикването на изключителна сесия, алармира " Дневник ". Поводът за това е решение на Административния съд в града от март 2017 г, което демонстрира, че общинското комерсиално сдружение " Обреди " във Варна е правило погребения, издавало е документи, управлявало е гробищните паркове в града и на процедура е упражнявало огромна част от предмета на активността си незаконно . Това написа уеб сайтът „ Дневник “. Става ясно, че решението е доказано и от Върховния административен съд на 5 ноември 2018г.
Председателят на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов е осведомен с решението, само че все пак не е подхванал никакви дейности , с цел да го приведе в осъществяване и да промени обстановката.
На 26 февруари тази година изпълняващият длъжността ръководител на Варненския административен съд Борислав Милачков изпраща предписание до господин Балабанов. С него той е определил 14-дневен период , в който ръководителят на общинския съвет е трябвало да показа доказателства за осъществяване на правосъдните решения. Въпреки че срокът е изминал в понеделник (18 март 2019 г.), разпореждането не е изпълнено. Става ясно, че арбитър Милачков категорично е предизвестил Балабанов, че при продължаваща липса на реакция ще му бъде наложено наказване. Реакция от ръководителя на Варненския общински съвет, обаче няма.
Във връзка с всички тези обстоятелства, локалните депутати Григор Григоров и Чавдар Трифонов (от гражданската квота на обединението " Реформатори и патриоти " ), Ивайло Митковски (ДСБ) и Костадин Костадинов ( " Възраждане " ) внасят писмо за привикване на изключителна сесия , която да приведе в осъществяване правосъдните решения. Това значи да бъде анулирана настоящата сега " Наредба за гробищните паркове и погребално-обредната активност на територията на община Варна " и да бъде учредено общинско дружество " Гробищни паркове " на бюджетна прехрана като част от кметската администрация.
Решението на административния съд във Варна гласи:
„ Според настоящото сега законодателство гробищата са обществена общинска благосъстоятелност и затова могат да бъдат излъчени за безплатно стопанисване и ръководство само на структури и юридически лица, които се устоят от бюджета на съответната община. Дружеството " Обреди " явно не е такова. “
Дружеството работи в несъгласие с настоящото законодателство от самото си основаване, защото прави действия, вменени като обвързване на кметските администрации.
Очаква се решението за привикване на изключителна сесия на Общинския съвет във Варна, където ще се чуят повече детайлности по случая. Actualno.com ще следи развиването на случая.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР