Четирима цивилни, включително бебе, са убити, а други 70 са

Четирима цивилни, включително бебе, са убити, а други 70 са ...

4 убити цивилни, включително бебе от кюрдски ракети срещу турски градове.


Четирима цивилни, включително бебе, са убити, а други 70 са ранени при ракетни и минометни атаки от кюрдските сили в северна Сирия към Шанлиурфа и Мардин в Турция, съобщава "Дейли Сабах".

"Двама души, включително бебе, бяха убити, а 46 цивилни бяха ранени при минометните нападения срещу турския граничен град Аккакале. В района на Нусайбин в Мардин са убити още двама цивилни, а 24 души са ранени ", съобщава губернаторът на Шанлиурфа.

"Операцията се провежда в съответствие с правото на страната за самоотбрана, произтичащо от международното право и резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, има за цел създаване на свободна от терор зона за завръщане на сирийците в района източно от река Ефрат, контролиран от подкрепениет от САЩ Сирийските демократични сили, в които доминират кюрдските терористи", пише турската медия.
Нетаняху: Турция може да извърши етническо прочистване на „храбрите кюрди”
Нетаняху: Турция може да извърши етническо прочистване на „храбрите кюрди”

Израел решително осъжда военната инвазия на Турция

В същото време, "дете е жертва на турските обстрели в североизточна Сирия", пише представителят на кюрдите Илхам Ахмед.

Към четвъртък следобед военната офанзива на Турция в Североизточна Сирия е изгонила повече от 60 000 души за по-малко от ден, според мониторинг на войната, съобщава "Таймс ъф Израел".

Голям брой жители от граничните райони на Рас ал-Айн, Тал Абяд и Дербасие са избягали от домовете си, предимно на изток към град Хасаке.
Кюрдските лидери призовават ЕС да изтегли посланиците си от Турция
Кюрдските лидери призовават ЕС да изтегли посланиците си от Турция

Илхам Ахмед зовe Вашингтон да си спомни жертватa на кюрдите срещу ДАЕШ

Източник: news.bg