Четирима цивилни, включително бебе, са убити, а други 70 са

...
Четирима цивилни, включително бебе, са убити, а други 70 са
Коментари Харесай

4 убити цивилни, включително бебе от кюрдски ракети срещу турски градове

Четирима цивилни, в това число бебе, са убити, а други 70 са ранени при ракетни и минометни офанзиви от кюрдските сили в северна Сирия към Шанлиурфа и Мардин в Турция, оповестява " Дейли Сабах ".

" Двама души, в това число бебе, бяха убити, а 46 цивилни бяха ранени при минометните набези против турския граничен град Аккакале. В региона на Нусайбин в Мардин са убити още двама цивилни, а 24 души са ранени ", оповестява губернаторът на Шанлиурфа.

" Операцията се организира в сходство с правото на страната за самозащита , произлизащо от интернационалното право и резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, има за цел основаване на свободна от гнет зона за завръщане на сирийците в региона източно от река Ефрат, следен от подкрепениет от Съединени американски щати Сирийските демократични сили, в които преобладават кюрдските терористи ", написа турската медия.
 Нетаняху: Турция може да извърши етническо пречистване на „ храбрите кюрди”
Нетаняху: Турция може да извърши етническо пречистване на „ храбрите кюрди ”

Израел уверено осъжда военната инвазия на Турция

В същото време, " дете е жертва на турските обстрели в североизточна Сирия ", написа представителят на кюрдите Илхам Ахмед.

Към четвъртък следобяд военната атака на Турция в Североизточна Сирия е изгонила повече от 60 000 души за по-малко от ден , съгласно мониторинг на войната, оповестява " Таймс ъф Израел ".

Голям брой поданици от граничните региони на Рас ал-Айн, Тал Абяд и Дербасие са избягали от домовете си, най-вече на изток към град Хасаке .
 Кюрдските водачи приканват Европейски Съюз да изтегли посланиците си от Турция
Кюрдските водачи приканват Европейски Съюз да изтегли посланиците си от Турция

Илхам Ахмед зовe Вашингтон да си спомни жертватa на кюрдите против ДАЕШ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР