Четирима служители на полицията в Павликени начело с началника гл.

...
Четирима служители на полицията в Павликени начело с началника гл.
Коментари Харесай

Заваляха първите уволнения след аферата „Гориво”

Четирима чиновници на полицията в Павликени отпред с началника гл. инсп. Иво Генчев са били отстранени със заповеди на шефа на ОД Министерство на вътрешните работи и на вътрешния министър, оповестява „ Борба “. Началникът на полицейския сектор в Сухиндол Румен Стойчев и шефът на ръководството в Павликени са отстранени със заповед на министъра. Домакинът Ангел Стоянов и командирът на поделение Георги Едрев – със заповеди на шефа ст. ком. Димитър Машов.

Повод за крутите ограничения е аферата „ Гориво “, която гръмна преди броени дни. Едрев, Стоянов, Стойчев, огнярят Йорданов и началникът на пожарната в Павликени бяха снимани от „ Господари на ефира “ по какъв начин им наливат бензин в пластмасови туби от минерална вода на бензиностанция в града. Въпреки изцяло неразрешената манифактура по наредбите на пожарната чиновниците на бензиностанцията са наливали месеци наред гориво в такива туби и за към година са поставили в полицейските багажници към 1 звук. Самите чиновници на бензиностанцията отпред с шефката бяха уволнени от управлението на компанията.

В откриване на схемата се намеси „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи, а Окръжна прокуратурата образува досъдебно произвеждане за заграбване и прилагане на служебно състояние. Началникът на пожарната в града гл. инсп. Ваньо Джамбазов и огнярят на полицията не са отстранени от работа. Останалите са без работа краткотрайно, до привършване на дисциплинарните производства.

Шефът на ръководството Иво Генчев не е забъркан директно в алъш-вериша с държавно гориво, само че пък аферата се е разигравала в дребния град под носа му и няма по какъв начин най-малко да не е чул за нея. Въпреки големия медиен звук държавното обвиняване още не е повдигнало обвиняване на нито един от участниците в наливането на бензин в пластмасови туби и съхранението му в складова база на полицията в Павликени. Засега нямало и доказателства за търговия с въпросното гориво на трети лица.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР