Четирима професори, петима доценти и един доктор на науките получиха

...
Четирима професори, петима доценти и един доктор на науките получиха
Коментари Харесай

В Деня на Русенския университет отвори врати новият му Научноизследователски център

Четирима професори, петима доценти и един лекар на науките получиха дипломите си за добити научни степени и звания през актуалната година в Русенския университет „ Ангел Кънчев “. На церемонията, която се провежда по случай празника на образователното заведение, участваха регионалният шеф Данаил Ковачев и неговият заместител Георги Георгиев. „ Русенският университет се потвърди като място, където традициите и новаторството намират пресечна точка, където опитът и модерният дух не си опонират, а съжителстват дружно в името на одобряването на качествено обучение и високоефективна научна активност. Вече повече от 70 години Русенският университет почтено носи името на Ангел Кънчев и се развива като водещ образователен и теоретичен център с потвърден интернационален престиж. Постигнатото през годините е мотив за почитание и образец за добре свършена работа, превъзмогване на компликации и одобряване на доверие. Високо правя оценка това, което вършиме и имам вяра, че Вашата активност с изключение на мотив за горделивост и професионално задоволство е образец за устрема към нравствено израстване и просвещение “, сподели Ковачев в обръщението си към ректора учен Христо Белоев и преподавателите. „ В динамичните и комплицирани времена, в които живеем, смятам, че точно все по-отчетливото консолидиране на образованието и науката в живота ни е ключът към устойчивото развиване на всяка една общественост “, добави още той. На получилите дипломите си научни степен и звания той пожела да се радват на триумфите си и да непрестанно да ги умножават. „ На добър час във всяко ново начинание. Бъдете виновни и поредни! Със познания и мъдрост постигайте задачите си! Използвам мотива, с цел да Ви уверя, че постоянно може да разчитате на Областна администрация – Русе. Както и до момента ние ще продължим да бъдем Ваш сътрудник, като Ви подсигурявам, че съдействието сред двете институции ще се развива “, съобщи Ковачев. Също по този начин регионалният шеф изрази уважението си към преподавателите и докторантите, като им поисквам нови триумфи в научно-изследователската активност, а на студентите – подобаваща професионална реализация, която да им разреши да реализират фантазиите си. Днес дипломите си получиха и над 30 сполучливо защитили докторанти.

По-рано денем се състоя поднасяне на венец пред паметника на Ангел Кънчев, намиращ се пред Ректората на университета, както и разкриване на галерия от печатни и електронни издания на образователното заведение. В нея бяха включени общо 146 издания, разпределени в 10 категории. Сред научните издания има 9 многорафиите и 4 книги, от които една художествена, 1 студия, 10 учебника, 8 управления и образователни принадлежности, както и 29 дисертации.

На събитията участваха новоизбраният кмет на Община Русе Пенчо Милков, неговите заместници Енчо Енчев и Димитър Недев, кметът на Разград Добрин Добрев, представители на академичната общественост, локалната и държавната власт, бизнеса и неправителствения бранш.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР