Четирима от седемте съдии вече са гласували Болсонаро да бъде

...
Четирима от седемте съдии вече са гласували Болсонаро да бъде
Коментари Харесай

Забраниха на бившия бразилски държавен глава Болсонаро да се кандидатира за срок от осем години

Четирима от седемте съдии към този момент са дали своят вот Болсонаро да бъде упрекнат в корист с власт и операция на медиите, като е провел подставени лица да изразят неоснователни подозрения по отношение на електронното гласоподаване в Бразилия. Още двама федерални съдии оставаше да гласоподават все още на информацията на Ройтерс, само че техният избор се оказва ирелевантен.

 

Болсонаро получи обвиняване в основаване на общонационално придвижване за катурване на резултатите от президентските избори.

 

Вследствие на това се стигна до всеобщи безредици, чийто връх настъпи на 8 януари тази година, когато хиляди стачкуващи, поддръжници на Болсонаро, нахлуха в държавните здания в столицата Бразилия.

 

Председателят на съдийския състав по делото - Бенедито Гонсалвес - гласоподава по-рано тази седмица за това някогашният държавен глава на страната да бъде лишен от право да заема президентския пост за интервал от осем години.

 

Самият Болсонаро отхвърли изрично да е направил каквито и да било незаконосъобразни дейности и разяснява, че ще подаде тъжба във Върховния съд на Бразилия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР