Четирима мъже са задържани за крупни кражби в Бургаско, съобщи

...
Четирима мъже са задържани за крупни кражби в Бургаско, съобщи
Коментари Харесай

Четирима мъже са в ареста за крупни кражби в Бургаско

Четирима мъже са арестувани за крупни обири в Бургаско, заяви Министерство на вътрешните работи.

Разследването почнало на 25 март след сигнал за откраднати 240 хиляди лв. от жилище в село Бата. Криминалистите влезнали в дирите на двама причинители - татко и наследник, на 48 и 26 години. Те били известни на полицията с минали незаконни прояви. След ареста на двамата в бургаски хотел, проверяващите разкрили в тях 28 850 лева, част от откраднатата сума.

Последвало претършуване и в дома на брачната половинка на 48-годишния, откъдето били конфискувани още 11 300 лв., 124 $, 200 румънски леи и към 40 г златни украшения. Според първичните данни парите също били от осъщественото закононарушение в селото, а бижутата - част от друго посягане, осъществено по-рано.

Установено е още, че 48-годишният мъж е съпричастен към кражба, осъществена на 19-и февруари в село Ръжица. Тогава, в съучастничество с двама свои познати- на 34 години и на 26 години, престъпно проявени, той отмъкнал от частен дом 20 000 лв. и 30 000 евро.

Мъжете са признали за осъществените от тях закононарушения, като към този момент им е предписан непрекъснат арест.

Работата по документиране на цялостната незаконна активност на четиримата продължава в границите на формирано досъдебно произвеждане.
 Оборудване на БГТОЛ за 30 хиляди лева е откраднато в Смолянско
Оборудване на БГТОЛ за 30 хиляди лева е откраднато в Смолянско

Извършителят към момента е неизвестен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР