Четирима души, включително две деца, са загинали при пожар в

...
Четирима души, включително две деца, са загинали при пожар в
Коментари Харесай

Четирима загинаха при пожар в Германия, вероятно са българи

Четирима души, в това число две деца, са починали при пожар в къща в Западна Германия, оповестиха управляващите в понеделник.

Пожарът е избухнал в ранните часове на деня на първия етаж на четириетажна къща в Солинген и бързо излязъл отвън надзор, сподели представител на пожарната пред публичната телевизия WDR.

Най-малко 21 души са били избавени от постройката, девет от които са откарани в болница със съществени пострадвания, в това число двама в сериозно положение, съгласно представителя. Няколко други са били лекувани на място.

Смята се, че жертвите са попаднали в капан на един от горните етажи, защото дървените стълби на остарялата структура са пламнали малко след експлоадирането на пожара. WDR оповестява, че пламналата жилищна сграда е на към 100 години.

„ Когато пристигнахме, дървеното стълбище беше изцяло запалено и нажежено до алено “, обяснява Готфрид Кройцберг, действен управител на пожарната работа в Солинген.

Очевидци споделят, че няколко души са били тежко ранени, откакто са скочили от прозорците, с цел да избягат.

Причината за пожара не е ясна. Полицията заяви, че тече следствие в съдействие с други държавни органи.

Четириетажната къща е мощно разрушена, а стълбището е отчасти срутено, оповестяват от пожарната. 

Кметът на Солинген Тим Курцбах е дошъл на мястото и е обявил пред кореспонденти, че пожарникарите и службите за незабавна помощ са създали всичко допустимо, с цел да спасят жертвите.

„ Моля се за умрелите и за изцелението на всички ранени “, сподели той и добави, че е наредил знамената да бъдат свалени на половина на постройката на кметството.

„ Бих ви помолил да изчакате... Според мен всеки би трябвало да се въздържа от спекулации в подобен миг. Полицията и прокуратурата вършат всичко належащо ”, сподели той.

От полицейското ръководство не дават информация за самоличността на жертвите, само че поданици на квартала оповестиха, че те са от български генезис.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР