Четирима души са загинали при катастрофа на едномоторен самолет вчера

...
Четирима души са загинали при катастрофа на едномоторен самолет вчера
Коментари Харесай

Четирима загинали при катастрофа със самолет в Австрия

Четирима души са починали при злополука на едномоторен аероплан през вчерашния ден следобяд в региона на Лунгау, провинция Залцбург, оповестяват през днешния ден австрийски медии. По данни на управляващите четириместният аероплан, модел Cirrus SR20, е изхвърчал от хърватската столица Загреб и е пътувал към летището на град Шердинг в Горна Австрия.

Маршрутът му над основния алпийски било е прекосявал над долините на Тауерн в региона Лунгау, провинция Залцбург.

След подаден сигнал от хора, чули мощен гърмеж, на място са били изпратени над 100 чиновници на пожарната, полицията и планинската избавителна работа.

По думите на Ханес Кохер, началник на планинската избавителна работа на Лунгау, особена компликация за постигане до мястото на злополуката са били метеорологичните условия – гъста облачност и турбулентен вятър, както и топографските трудности.

Самолетът се е разрушил в стръмен и неравномерен терен. По данни на пожарната работа той е лежал върху покрива си. Носът му е бил забит в земята. Първоначално службите за незабавна помощ, пристигнали на мястото на злополуката, са разкрили две безжизнени тела. По-нататъшното следствие е открило, че в самолета е имало четирима души. Загиналите към момента не са разпознати. Прокуратурата в Залцбург е разпоредила аутопсия на водача, с цел да се обясни дали той е имал някакви здравословни проблеми. Експерти изследват останките и изискванията на полета.

Самолетите от този вид се създават в Дулут (Минесота, САЩ) и се смятат за доста надеждни, пишат австрийските медии.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР