Четирима души са задържани за 72 часа заради фалшиви ТЕЛК-ове.

...
Четирима души са задържани за 72 часа заради фалшиви ТЕЛК-ове.
Коментари Харесай

Психиатър в схема за фалшиви ТЕЛК, служител на МВР минал като таен агент в схемата

Четирима души са арестувани за 72 часа поради подправени ТЕЛК-ове. Лекарите са от комисии от Втора градска и 28 ДКЦ, оповестиха от спецпрокуратурата на ексклузивен брифинг. 

Посредникът, който осигурявал връзката сред мнимите заболели и медиците, работи на Женския пазар и също има ТЕЛК, както и брачната половинка му. 

Милиони изтичат не там, където е вярно, акцентира зам.-главният прокурор Иван Гешев. Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи се борят с следствията, може би в този момент някъде другаде се приготвя сходна незаконна скица, акцентира той. Голяма част от клиентите на тази проведена незаконна група са социално-слаби, от ромски генезис, посочи той. 

Сред хората, получили подправени ТЕЛК-ове, има и чиновник на Министерство на вътрешните работи, който минал по цялата скица. Той платил 400 евро предплатено, над 1000 дал при приемане на документа за неработоспособност над 50%.  

Сред лекарите в комисиите има психиатър, стана ясно още от спецпрокуратурата. При осъществените през вчерашния ден обиски и претърсвания са конфискувани доста медицински документи, имена и данни на клиенти, пари, допустимо е да има още упрекнати. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР