Четирима души са в болница, след като газова бутилка избухна

...
Четирима души са в болница, след като газова бутилка избухна
Коментари Харесай

Четирима тежко ранени след взрив на газова бутилка в Габрово

Четирима души са в болница, откакто газова бутилка избухна в дома им в Габрово.

Пострадали са момче и момиче - на 17 и 20 години, както и техните баба и дядо. Те са настанени в Университетска болница „ Медика Русе “ с изгаряния сред 30 и 40% и инхалация на пушечни газове.

„ Изгарянията са дълбоки. Локализирани главно по лицето, ръцете и долните крака “, разяснява професор Огнян Хаджийски шеф на Отделението по пластично-възстановителна хирургия на блоницата.

Трима от пациентите са на командно дишане. Състоянието на двамата младежи се прави оценка като тежко, а на възрастните - сериозно, поради това, че те имат и редица съпътстващи болести.

В лекуването на пациентите се е присъединил целият екип на Отделението по пластично-възстановителна хирургия и екипът на Реанимационно поделение.

Днес е била осъществена хирургична обработка на изгарянията и са преценени провалите, провокирани от огъня. Утре следва осъществяване на свободни кожни пластики на двамата млади пациенти, а в идващите дни на възрастните.

От болничното заведение молят към всички жители, искащи да оказват помощ на потърпевшото семейство да дарят кръв, без значение от кръвната група. Това може да се направи в кръводарителските центрове в Русе, Велико Търново и Габрово.

В УМБАЛ „ Медика Русе “ се лекуват още двама пациенти със съществени изгаряния, породени след случай с газова бутилка. Единият от тях е със 70 % изгаряния от преди 15 дни, а другият е с 40% изгаряния.

Преминали са и още няколко пациенти с изгаряния след случай с газови бутилки, които са били лекувани амбулаторно.

„ Обръщаме се към всички жители, употребяващи газови уреди, със съвет да бъдат деликатни при работа с тях и да ги ревизират от време на време при съответните органи “, сподели проф. Хаджийски за Дарик.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР