Четирима души са убити при стрелба в търговски комплекс на

...
Четирима души са убити при стрелба в търговски комплекс на
Коментари Харесай

Стрелба в търговски център в САЩ, бял мъж е ликвидирал трима тъмнокожи

Четирима души са убити при пукотевица в търговски комплекс на веригата " Долар дженеръл " в американския град Джаксънвил, щата Флорида, съобщи Ройтерс, като се базира на телевизионния канал " Фокс Нюз ".

По последни данни бял мъж е прострелял трима тъмнокожи - двама мъже и жена, а по-късно се самоубил, прецизира Българска телеграфна агенция. Шерифът на Джаксънвил Ти Кей Уотърс разгласи пред медиите, че стрелецът е бил стимулиран за закононарушението на расова основа. Името му към момента не е направено обществено притежание.

Кметицата на Джаксънвил Дона Дийгън сподели пред локалния канал " Нюз4ДЖАКС ", че мъж се е барикадирал в комерсиалния комплекс на " Кингс роуд ".

Общинската съветничка от Джаксънвил Джу'Коби Питман, която дефинира случилото се като покруса, съобщи, че, доколкото е схванала, обвиненият е премахнат.

" Хората в тази общественост страдат. В момента аз съм доста, доста ядосана ", съобщи Питман пред кореспонденти.

Шерифът на американския град Джаксънвил, щата Флорида - Ти Кей Уотърс, разгласи, че стимулиран на расова основа стрелец е прострелял трима души в комерсиалния комплекс " Долар дженеръл ", преди да постави завършек на личния си живот, съобщи Асошиейтед прес. За стрелбата бе обявено по-рано.

" Казано напряко, тази пукотевица е расово стимулирана. Той е ненавиждал тъмнокожи ", съобщи Уотърс на конференция.

И трите жертви са били тъмнокожи - двама мъже и една жена, показва Уотърс.

Ройтерс осведоми, че стрелецът е бил бял, допуска се, че е носил защитна жилетка и е бил въоръжен полуавтоматична пушка от вида на АР-15, както и с револвер. Преди това е бил видян в локален университет. От ФБР оповестиха, че стартира федерално следствие по случая.

Според шериф Уотърс стрелецът е бил малко над 20-годишен. Ройтерс цитира кметицата на Джаксънвил Дона Дийгън, която споделя, че " това е закононарушение, изпълнено с ненавист ". Предполага се, че килърът е работил самичък и не е бил част от огромна група.

Американският президент Джо Байдън е бил осведомен за стрелбата в американския град Джаксънвил, щата Флорида, заяви Ройтерс, като цитира Белия дом. Същото важи и за основния прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд.

Междувременно след диалог с шерифа на Джаксънвил (Ти Кей Уотърс) губернаторът на Флорида Рон Десантис, който е един от кандидатите за президентска номинация на Републиканската партия, назова " пачавра " килъра на трима души в комерсиалния център на веригата " Долар дженерал ". Освен това Десантис жигосах расистката мотивация на стрелеца.

" Този човек се самоуби, вместо да си понесе следствията. Той пое пътя на страхливеца ", съобщи Десантис, който е в Айова за предизборната си акция.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР