Четирима души са убити, а 11 са ранени при стрелба

...
Четирима души са убити, а 11 са ранени при стрелба
Коментари Харесай

Четирима убити и 11 ранени при стрелба в Страсбург

Четирима души са убити, а 11 са ранени при пукотевица във френския град Страсбург, оповестяват международните медии . Нападателят е бил ранен по време на престрелка с военните, заяви Агенция Франс Прес, базирайки се на източници от полицията.

По непотвърдена информация е употребявано автоматизирано оръжие . Френската полиция подозира, че стрелбата е терористичен акт, съобщи ДПА.

 
: Strasbourg shooting: at least one killed at Christmas market in eastern France.
— Im All News (@ImAllNews)  
Френската полиция е идентифицирала нападателя. Той е на 29 години от Страсбург. Следен е от полицията поради подозрения за радикализация. Според управляващите той е работил самичък.

Според Ройтерс полцията е обкръжила стрелеца. Съобщава се за пукотевица в региона, където управляващите преследват обвинения.

Първите изстрели са проехтели в 20:00 часа локално време наоколо до коледен базар. Градът е блокиран . В центъра край площад " Гутенберг " са отцепени всички улици в радиус 200 метра. Движението на трамваите бе спряно. Служителите в Европарламента също останаха затворени.-->
 
One dead in Christmas market shooting in French city of Strasbourg via
— Irish Times World (@IrishTimesWorld)
Френското вътрешно министерство прикани жителите да останат в домовете си и в затворени пространства . Органите на реда призоваваха също по този начин хората да останат спокойни и да не популяризират клюки .
 
Очевидци оповестиха в Туитър, че към тях се стреля и падат хора. Местен публицист написа в обществената мрежа, че изстрелите са били към дузина .
 
Strasbourg Shooting:
- At least 3 dead, 11 injured, after shooting at a Christmas market in Strasbourg, France (Via )
- Shooter is at large
- The gunman has been identified and a man hunt is underway
- City center is on lockdown
— PM Breaking News (@PMBreakingNews)
Президентът Еманюел Макрон редуцира своя среща , откакто бе осведомен за случая, и изпрати вътрешния министър Кристоф Кастанер в източния френски град.

Коледният базар , наоколо до който стана стрелбата, събира годишно милиони туристи .
 
Strasbourg Shooting Leaves Two Dead in Possible Terror Attack
— Joseph Madigan (@josephmadigan)  
Франция продължава да е в изключително състояние , откакто претърпя серия от терористични офанзиви през 2015 и 2016 година, в които бяха убити повече от 200 души.
 Стрелба във френския град Страсбург БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР