Четирима души са с повдигнати обвинения за участие в престъпна

...
Четирима души са с повдигнати обвинения за участие в престъпна
Коментари Харесай

Обвиниха четирима за участие в престъпна група за търговия с кръв в Русе

Четирима души са с повдигнати обвинявания за присъединяване в незаконна група за търговия с кръв от малоимотни хора и длъжници, оповестиха от Спецпрокуратурата.
Групата е оперирала в Русе и е работила от март тази година. Обвиняемите са били арестувани на 9 ноември. Прокуратурата ще изиска от съда да задържи под стража трима от тях, а на четвъртия му е била наложена парична гаранция от наблюдаващия прокурор.
Според данните все още, всеки от участниците в групата е издирвал и съставял лист с малоимотни хора или длъжници, които незабавно се нуждаят от пари. Предлагали им опция елементарно да завоюват средства посредством постоянно кръводаряване през 3-4 месеца. Обещавали и давали на донорите по 100 лв. за всяка банка кръв, като от "купувачите " получавали по 200 лева
От прокуратурата показват още, че за малко участниците организирали и група донори "на повикване ", които при потребност били длъжни да се явят неотложно за "даряване " на кръв. Клиентите били причаквани пред лечебни заведения или локалния център за кръвопреливане. Сделките се правили отвън медицинските заведения, без знанието на работещите в тях.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР