Четирима души са пострадали, докато били транспортирани към туристическата атракция

...
Четирима души са пострадали, докато били транспортирани към туристическата атракция
Коментари Харесай

Четирима са пострадали при туристическа обиколка, 14-годишен е с опасност за живота

Четирима души са потърпевши, до момента в който били превозени към туристическата атракция „ Вълчи камък “ край девинското село Гьоврен завчера. Местността се намира на към 4 км от разклона за селото.
Сигналът е бил подаден към 11,50 часа. Екипи от ФСМП – Девин, бранш „ Пътна полиция “ и  „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията открили, че товарен автомобил " Мицубиши –L 200 " със смолянска регистрация се е преобърнал под пътя.
Джипът бил ръководен по черен горски път от 19-годишния Мустафа Устов от Гьоврен. В един сектор изгубва ръководство над автомобила и той се претъркаля.
Ранени са 4-ма души. 44-годишна жена от София е с фрактура на таз и лява ключица.
Пострадали са и двама мъже - на 45 и 54 година от София, единият от които   с множествена фрактура на петата, а другия е с травма на гръден панер, освободен е за домашно лекуване.
14-годишния Джамер Юреклиев от с. Гьоврен е с раздран далак, спукани 14 ребра и с голям брой фрактури. Той е  с заплаха за живота.
Всички са превозени в МБАЛ " Братан Шукеров ", където им е оказана незабавна помощ.
Младежът  е опериран и е в устойчиво положение, само че е с заплаха за живота, а жителите от София са  транспортирани в УМБАЛСМ  „ Н. И. Пирогов ".
Водачът е арестуван за период до 24 часа.

Пред публицисти в Смолян Велизар Шанов, който е построил и стопанисва атракцията, изясни, че Мустафа имал шофьорска брошура и помолил да вземе персоналния му джип.
„ Този джип няма нищо общо с сдружението. И различен път съм му давал джипа, в този момент го изиска, с цел да се разходят без да прецизира къде. Разбрах, че ще си вършат пикник. Нямам визия, по кое време в джипа се е качило 15-годишното момче ", съобщи още Шанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР