Четирима души имат възможност да застанат на първото място в

...
Четирима души имат възможност да застанат на първото място в
Коментари Харесай

Четирима може да станат номер 1 в света след “Уимбълдън”

Четирима души имат опция да застанат на първото място в международната класация след края на започващия в понеделник тенис шампионат от Големия шлем - “Уимбълдън”.

Анди Мъри ще остане на върха в класацията на АТР, в случай че се класира на финала за четвърти път в кариерата си. Рафаел Надал ще се завърне на първата позиция, в случай че взе участие в шестия си двубой за купата. Стан Вавринка може за първи път в кариерата си да окупира ранглистата, като за задачата би трябвало да дебютира на финала. Новак Джокович още веднъж ще е номер 1, в случай че за четвърти път завоюва купата на “свещената трева” в Лондон, само че единствено в случай че Мъри и Надал отпаднат преди полуфиналите.

Задачата на Мъри е най-сложна, тъй като той има да пази цялостния комплект от 2000 точки, извоювани с триумфа му предходната година. Надал пропусна изданието през 2016-а и би трябвало да стигне най-малко четвърти кръг, с цел да има късмет да се изкачи преди всичко в ранглистата. Вавринка също има положителни шансове да нападна върха, защото предишния сезон отпадна едвам във втори кръг и ще пази единствено 45 точки.

Джокович бе отстранен в трети кръг предходната година и надлежно ще пази 90 пункта. Роджър Федерер няма по какъв начин да се изкачи още веднъж преди всичко в света незабавно след “Уимбълдън”, само че остава един от огромните кандидати, тъй като не игра в нито един от шампионатите в края на предишния сезон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР