Четирима британски войници в червени и златни парадни униформи заеха

...
Четирима британски войници в червени и златни парадни униформи заеха
Коментари Харесай

Ковчегът на Елизабет II - покрит с кралското знаме и короната с 3000 диаманта

Четирима английски бойци в червени и златни парадни униформи заеха позиции в четирите ъгъла на ковчега на кралица Елизабет Втора , заяви Асошиейтед прес.

С това стартира през вчерашния ден бдението, което ще продължи четири дни, до момента в който тленните остатъци на починалата кралица са в Уестминстър Хол в Лондон.

Войници от церемониални подразделения на английската войска ще се редуват да пазят ковчега на шестчасови смени.



Ковчегът на кралицата беше подложен на издигната платформа в Уестминстър Хол след тържествена върволица от Бъкингамския замък.

Малко след 17 ч. (19 ч. българско време) първите представители на обществеността бяха позволени до ковчега на английската кралица Елизабет Втора, заяви Асошиейтед прес.

Те се движеха в две редици - по една от двете страни на ковчега. Много от тях се разплакаха, до момента в който се приближаваха. Някои смъкнаха шапките си, а един направи поклон.

Хиляди хора, които чакаха с часове пред двореца и на други места по маршрута, държаха телефони и фотоапарати, с цел да снимат, а някои избърсваха сълзите си, до момента в който процесията преминаваше. Хиляди други седяха в близкия Хайд парк и гледаха на огромни екрани.

Правителствени чиновници обявиха, че не могат да посочат тъкмо какъв брой души ще желаят да преминат около ковчега на починалата кралица , само че се чакат към 750 000 души, съобщи Ройтерс.

Ковчегът е затрупан с кралското знаме. Отгоре са сложени короната, която е инкрустирана с съвсем 3000 диаманта и букет от цветя, и растения, в това число клонка от бор от замъка " Балморал " в Шотландия, където Елизабет умря на 8 септември на 96-годишна възраст.



38-минутната върволица приключи в Уестминстър Хол, където архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби оглави работа, на която участваха крал Чарлз Трети и други кралски особи.

Хиляди хора се бяха наредили на опашка на брега на река Темза в очакване на своя ред да влязат в залата и да отдадат почитта си.

Множествата са най-новата демонстрация на общонационалната тъга и почитание към единствения монарх, който болшинството британци в миналото са имали през живота си, след 70-годишното престояване на Елизабет Втора на трона, отбелязва АП.

Летище " Хийтроу " краткотрайно спря полетите , заявявайки, че ще " обезпечи тишина над центъра на Лондон ", до момента в който церемониалната върволица се движеше от Бъкингамския замък към Уестминстър Хол.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР