Четирима български национали отпътуваха за унгарската столица Будапеща, където тази

...
Четирима български национали отпътуваха за унгарската столица Будапеща, където тази
Коментари Харесай

Четирима наши борци ще вземат участие в последния ранкинг турнир за годината в Будапеща

Четирима български национали отпътуваха за унгарската столица Будапеща, където тази седмица ще бъде извършен последният ранкинг шампионат за годината в интернационалната битка, оповестява родната федерация.

На тепиха ще излязат Едмонд Назарян (60 кг), европейски първенец и втори в света при класиците, Айк Мнацаканян (77), бронзов медалист от международно и европейско състезание, както и Семьон Новиков (87), трети на Евро 2023. Единствената българка при дамите ще бъде Биляна Дудова (62), международна и 4-кратна европейска шампионка.

Назарян е втори в ранглистата на 60 кг и има опция да изпревари първенеца Жоламан Шаршенбеков (Киргизстан). Класирането във всяка категория ще оформя схемите на международните финали в Белград през месец септември.

Националите типичен жанр са водени от треньорите Емил Будинов и Емил Иванов, а Биляна Дудова е с персоналния си ментор Серафим Бързаков.

Първа на тепиха ще излезе Биляна Дудова - в петък, Едмонд Назарян е в събота, а Мнацаканян и Новиков са в неделя. За разлика от останалите шампионати от календара на Международната федерация, на този елиминациите и финалите с в един ден.

Срещите стартират от 11:30 часа, финалите са от 19:00.

Български арбитър на шампионата ще бъде Недялко Кирезиев.

Надпреварата започва през днешния ден с категориите в свободния жанр без българско присъединяване.

От идната седмица националите в класическия и свободния жанр при мъжете стартират лагери на комплекс " Диана ". Те ще бъдат част от подготовка им за международното състезание в Белград (Сърбия) през септември, което е и олимпийска подготовка.

Жените започнаха общ брой в Благоевград, а след шампионата Биляна Дудова и Юлияна Янева ще продължат подготовката си в Тата (Унгария).
 Първият треньор на Едмонд Назарян: Изхвърлиха ме от Славия като мръсно куче! Казаха да пипвам пътя
Първият треньор на Едмонд Назарян: Изхвърлиха ме от Славия като мръсно куче! Казаха да пипвам пътя

" Миналата седмица ми дадоха ултиматум "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР