Четирикратният шампион от Евролигата като треньор и настоящ президент на

...
Четирикратният шампион от Евролигата като треньор и настоящ президент на
Коментари Харесай

Легендарният Божа Малкович критикува Евролигата

Четирикратният първенец от Евролигата като треньор и сегашен президент на Сръбския олимпийски комитет Божидар Малкович подлага на критика Евролигата за това, че не разрешава на повече тимове от балканския район да вземат участие в най-силния клубен европейски шампионат.

" Попитах Жорди Бертомеу по какъв начин вижда обстоятелството, че сред Милано и Атина няма тимове в Евролигата. Мисля, че е реалистично някой всред Партизан или Будучност да бъде в Евролигата поради уважението към тази територия, която даде толкоз топ играчи. Имаме Дончич, Богданович, Биелица, огромен брой баскетболисти от Хърватия. Това е незаслужено ", съобщи Малкович пред Sporski Zurnal.

Според настоящите критерии за систематизиране на Евролигата, първенецът на Адриатическата лига е единственият тим от тази област, който може да взе участие в шампионата на най-хубавите, имайки приоритет за една от годишните " уайлд-кард " -и.

" Евролигата сподели, че " не подарява дарове ". Аз пък имам въпрос - какво направи Зенит за европейския баскетбол повече от Партизан? Това, че има Газпром дали не е подарък? Ще бъде джентълментско още два клуба да попаднат в Евролигата, като това би трябвало да са най-хубавите в Европа - Партизан и Виртус Болоня ", добаи носителят на 2 трофеи с Югопластика и по една с Лимож и Панатинайкос от Евролигата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР